Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nadoknadili 2-0

Ronaldinho i društvo nakon drame izborili prvo finale Cope!

Nadoknadili su nogometaši Atletico Mineira 2-0 prednost Newell's Old Boysa iz prve polufinalne utakmice Cope Libertadores. U uzvratu su pred 25.000 navijača uzvratili istom mjerom, te prošli u finale raspucavanjem penala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U finalu će za tjedan dana, 17. srpnja, brazilska momčad koju predvodi Ronaldinho igrati prvi finalni dvoboj kod paragvajske Olimpije u Asuncionu. I za klub iz Belo Horizontea i za Ronaldinha, kojem je naslov južnoameričkoga klupskog prvaka jedan od rijetkih kojeg nema, bit će to prvi finale natjecanja.

Ronaldinho je već u drugoj minuti dvoboja protiv argentinskog sastava krasno dubinski proigrao mladog veznjaka Bernarda za vodstvo domaće momčadi 1-0. Izjednačiti su ukupan rezultat domaćini uspjeli u 95. minuti, realno u 85., jer je u 77. minuti nestalo struje i utakmica je bila prekinuta desetak minuta, a strijelac je poluvolejem s preko 20 metara bio veznjak Guilherme, koji je četiri minute ranije zamijenio baš Bernarda.

Raspucavanje kaznenih udaraca pogotkom je otvorio Ronaldinho, a prolaz u finale svojoj je momčadi donio vratar Victor obranivši posljednji, peti udarac koji je za Argentince izveo Maxi Rodriguez. (TS)

Copa Libertadores, uzvratna utakmica polufinala:

Atletico Mineiro – Newell's Old Boys 2-0, nakon penala 5-2 (Bernard 2, Guilherme 95)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider