Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Normalan dečko

Roma predstavila Jedvaja: Zbog svog idola uzeo broj 33

Talijanski prvoligaš Roma predstavio je na konferenciji za novinare mladog hrvatskog nogometaša Tina Jedvaja (17) koji je prije nekoliko dana stigao iz zagrebačkog Dinama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani branič Tin Jedvaj potpisao je s Rimljanima trogodišnji ugovor i već je tijekom vikenda trenirao pod budnim okom Rudija Garcije.

''Iznimno sam sretan što sam došao u klub takve reputacije. Nadam se da ću s Romom osvajati naslove i da ću uzvratiti za povjerenje koje mi je klub ukazao. Želim maksimalno pokazati svoj potencijal i plasirati se s Romom u Europu'', kazao je Jedvaj u uvodu.

Nije tajna da su i drugi klubovi bili zainteresirani za tinejdžera, ali na koncu je izbor pao na Olimpico.

''Bilo je još nekoliko klubova koji su pokazivali zanimanje, ali to više nije važno. Jedino je važno da sam sada ovdje. Znam da je Roma klub sjajne povijesti, veliko ime s odličnim igračima. Jedan od takvih je Francesco Totti koji spada među najvažnije igrače u povijesti. Siguran sam da sam došao u jedan od tri najbolja talijanska kluba'', dodao je Jedvaj.

O talijanskoj ligi i napadačima koje će čuvati u nadolazećoj sezoni istaknuo je:

''Serie A je jedna od najboljih liga u Europi, teška je, ali siguran sam da ću u njoj tehnički napredovati. Što se tiče napadača, jasno je da ih ima puno sjajnih u ligi, ali meni su na terenu svi isti: nikoga se ne bojim.''

Normalan dečko koji voli ići u šoping

Kako bi predstavio sebe na terenu i izvan njega, bilo je još jedno od pitanja talijanskih novinara.

''U nogometnom smislu sam bivši igrač Dinama, ponikao sam u tom klubu i od zime sam bio dio prve momčadi. Igrao sam šest mjeseci i osvojio prvenstvo i Superkup. Izvan terena sam normalan dečko, idem u školu, volim izlaziti s prijateljima i ići u šoping. U Rimu će sa mnom biti i moja obitelj, siguran sam da će mi pomoći, kao što će mi pomoći i suigrači.''

Za kraj je otkrio i tko su mu uzori te koji je broj na dresu odabrao.

''Uzori su mi David Luiz i Thiago Silva, volio bih biti poput njih. Želio sam uzeti broj 16, ali već ga nosi Daniele De Rossi. Zato sam odabrao 33, broj koji nosi Thiago Silva.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider