Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže Chievo Verona

Roma korak od nestvarnog rekorda: 'Gladni smo, odlučni i borbeni'

Giallorossi su za vikend izjednačili Juventusov rekord, a dobiju li u četvrtak upisat će se u legendu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak će nogometaši Rome ugostiti posljednjeplasirani Chievo u utakmici 10. kola talijanskog nogometnog prvenstva i pokušati postaviti novi rekord lige. Roma je u dosadašnjih devet kola ostvarila stopostotan učinak i tako izjednačila rekordan Juventusov niz iz sezone 2005/06, ali deset uzastopnih pobjeda na otvaranju sezone dosad nije uspjelo nijednoj momčadi u povijesti Serie A.

"Ovo će biti naša najteža utakmica od početka sezone jer teško je igrati protiv Chieva. Dobit ćemo samo ako ostanemo skromni. Igrači su već pozitivno reagirali na moje sugestije, a iznad svih najviše vjerujem veteranima. Oni znaju da se utakmica Serie A nikad ne dobiva unaprijed. Također im ja nisam potreban da bih im rekao da je priča prelijepa da bismo sada izgubili koncentraciju", rekao je Romin trener Rudi Garcia.

Prošlog je vikenda Roma slavila s minimalnih 1:0 na gostovanju kod Udinesea s desetoricom igrača, a talijanski mediji napisali su kasnije da su do tri boda došli uz puno sreće.

"Kada izgubimo Francesca Tottija, Gervinha i Douglasa Maicona onda nismo sretni. Osim toga, sreća prati hrabre. Pogledajte čišćenje s gol-linije od Leandra Castana, to nije bilo sretno. Bila je to glad, odlučnost i borbenost. Isto vrijedi za čišćenje Danielea De Rossija protiv Napolija. Ali ako to želite nazvati srećom, onda smo valjda sretni. Tek smo u desetom kolu i finiš u sprintu još je daleko. Naš je cilj boriti se do kraja s favoritima, Juventusom i Napolijem."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider