Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Olako ga se odrekli

Realova sramota: Oproštajnu utakmicu za Raula organizira - Schalke!

Njemački prvoligaš Schalke organizirat će predstojeće ljeto oproštajnu utakmicu za legendarnog španjolskog nogometaša Raula Gonzaleza (35).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekadašnji kapetan Real Madrida igrao je, podsjetimo, dvije sezone za klub iz Gelsenkirchena iz kojeg je prošlo ljeto prešao u katarski Al-Sadd.

Godinu dana kasnije, točnije 27. srpnja, Schalke i Al-Sadd će na Veltins Areni odigrati prijateljsku utakmicu u čast Španjolca, pod motom 'Gracias Raul!'

Raul je u dvije sezone u Gelsenkirchenu odigrao 66 utakmica u Bundesligi i postigao 28 pogodaka. U sezoni 2010/11 je osvojio Njemački kup.

I dok su se Nijemci svojski potrudili, nikakva ovakva ni slična inicijativa nije stigla iz madridskog Reala, kluba kojem je Raul dao najbolje dane, postigavši 323 pogotka u 741 utakmici.

Međutim, sve je pokvario ružni razlaz - iako nije bilo teških riječi, znalo se da sedam mora nositi Cristiano Ronaldo, koji je u svojoj prvoj sezoni u Realu igrao s devetkom na leđima. Raul bi možda i ostao u Realu, ali je Jose Mourinho rekao da može ići, potražio je sreću u Gelsenkirchenu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider