Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dino i Damir u La Massiji

Real želio pokvariti posao Barci: 'Tata' Martino progovorio o Haliloviću!

Glavni trener Barcelone Gerardo 'Tata' Martino oglasio se u svezi transfera Dinamova „wunderkinda“ Alena Halilovića u redove katalonskog diva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Barcelona ga prati još od 2010. Krenut će u našoj B momčadi, a kasnije će se priključiti prvoj momčad. To je sve što imam reći na tu temu“, kratko je kazao "Tata" Martino na press-konferenciji posvećenoj najavi prvenstvene utakmice s Almerijom.

Protuteža Modriću: Evo što kaže trener koji je promovirao Halilovića!

Transfer Halilovića u Barcelonu izazvao je veliku pozornost španjolskih medija, posebice katalonskih koji ne propuštaju istaći kako je Barcelona bila prva i najveća želja mladom Dinamovom nogometašu, usprkos tomu što su ga tražili mnogi europski velikani poput Bayerna, Arsenala, Tottenhama, ali i Real Madrida.

Sead Halilović: Barca je uvijek bila prva opcija

„Istina je, veliki europski klubovi tražili su mojeg sina, ali Barcelona je uvijek bila prva opcija i nikada nismo razmišljali o drugim ponudama“, izjavio je Alenov otac Sead Halilović za katalonsku „La Xarxu“.

Iako Sead nije spomenuo poimence zainteresirane klubove, katalonski mediji navode kako imaju informaciju da je Real Madrid do posljednjeg trenutka želio pokvariti posao Barceloni. Navodno se događalo nešto slično kao u transferu Neymara iz Santosa u Barcelonu, ali uz manju pompu, no na kraju su Halilovići izabrali Barcelonu.

Dino i Damir u La Massiji

„Meni je najvažnije da je Alen iznimno sretan ovakvim raspletom situacije. Barcelona je njegov dječački san“, ističe Sead Halilović.

„La Xarxa“ prenosi i izjavu Alenove majke Vanesse: „Snovi mojeg sina su se ispunili. Cijela familija odlazi živjeti u Barcelonu.“

Čini se da će čuvena Barcina nogometna škola La Massija dobiti još dva nadarena člana. Naime, Alenova mlađa braća Dino (1998.) i Damir (2005.) također figuriraju kao veliki talenti.

Neki kažu da je Damir najtalentiraniji izdanak dinastije Halilović.
„Rano je još govoriti, ali vrlo je zanimljiv, uostalom kao sva trojica. Mislim da on više podsjeća na Alena. I Dino je vrlo talentiran, tu nema govora, kao i cijela njegova generacija“, kaže Dean Klafurić, trener Dinamovih kadeta. Dakle, može se očekivati da ćemo za koju godinu još puno toga čuti o Dini i Damiru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider