Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Znamo kako zvuči, ali...

Real vraća iz Barcelone svog Katalonca

Španjolska Marca piše kako Real Madrid na ljeto planira uzeti novog vratara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marca se poziva na dobro upućeni izvor iz kluba, koji tvrdi da će Real po završetku sezone dovesti Kika Casillu. Riječ je o 27-godišnjaku, rođenom Kataloncu koji ove sezone sjajno brani za Espanyol, a inače je dijete Reala u čijoj su ga B momčadi 2007. otpisali.

Casilla je otišao u Espanyol, ali najprije se dokazivao na posudbama u Cadizu i Cartageni, da bi konačno ove sezone postao standardan među vratnicama kluba iz Barcelone. Trenutno drži formu života, pa se čak spominjao i u kontekstu prelaska u redove Barce, kao moguća zamjena za Valdesa, ako se ne realizira transfer Nijemca ter Stegena.

Možda je i to razlog zašto se Real naglo 'sjetio' Casille? Madrižani i dalje posjeduju 50% njegovog ugovora, a imaju i pravo prvokupa. Casilla u ugovoru s Espanyolom ima odštetnu klauzulu od 20 milijuna eura, no ranije je dogovoreno kako ga Real može vratiti za dvostruko manji iznos. A kad se k tome pridoda i polovica ugovora u vlasništvu Reala, računica postaje jasna: Madrižani bi za Casillu morali platiti pet milijuna eura.

Ostvari li se ovaj transfer, sasvim je izvjesno da će Iker Casillas ili Diego Lopez napustiti Santiago Bernabeu. Za Ikera se zanimaju mnogi europski velikani, dok je Diego Lopez navodno interesantan Borussiji Dortmund. Nedavno je Casillas izjavio da bi volio ostati u Madridu, premda je izgubio mjesto prvog vratara u Primeri. No hoće li čelnici Kraljevskog kluba uslišati njegove želje?

Bojimo se da ne. Dođe li Casilla, najvjerojatnije će otići Casillas. Što bi bio neslavni kraj njegove 15-godišnje ere u Real Madridu...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider