Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordni utržak

Real ostvario najveći profit: Samo je jednog igrača skuplje prodao!

Real je na Higuainu utržio 37 milijuna, što je najveći pojedinačni ovoljetni izlazni transfer te drugi u povijesti „kraljevskog kluba“...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid zaradio je 59 milijuna eura prodajom Jose Callejóna, Raula Albiola i Gonzala Higuaina talijanskom Napoliju. Ta će se cifra u budućnosti možda povećati za dodatna tri milijuna ako Higuain ispuni neke ugovorne stavke.

U blagajnu Reala „kapnut" će još 14.4 milijuna od transfera Garaya i Negreda u redove Manchester United (na pragu potpisa ugovora) i Manchester Cityja. Sveukupno je Real zaradio 73.4 milijuna eura, a moglo bi biti i znatno više ako uskoro „dignu sidro“ Coentrao i Kaka.

Real je samo na Higuainu utržio 37 milijuna, što je najveći pojedinačni ovoljetni izlazni transfer te drugi u povijesti „kraljevskog kluba“. Prvo mjesto drži transfer Brazilca Robinha u Manchester City za 42 milijuna eura. Međutim, kada se odbiju uložena sredstva, Real je na Higuainu zaradio čistih 25 milijuna, a na Robinhu 17 milijuna eura.

Osvrnemo li se unatrag nekoliko godina vidjet ćemo da je Real za manje svote prodavao na papiru zvučnija imena od argentinskog napadača. Pa je tako Arjen Robben otišao u Bayern za 25, Wesley Sneijder u Inter Milan za 18, a nekoć razvikani Jan-Klaas Huntelaar i Negredo u Milan odnosno Sevillu za 15 milijuna eura.

Real nikada u povijesti nije toliko zaradio na izlaznim transferima kao u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka, ali je i potrošio 81.5 milijuna eura na Casemira (6 mil.), Carvajala (6.5 mil.), Isca (30 mil.) i Illarramendija (39 mil.).

Taj bi se iznos trebao više no poduplati ako se ostvari mega-transfer Garetha Balea, za kojeg Real nudi Tottenhamu stotinu milijuna eura, što bi bio novi svjetski rekord.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider