Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je promašaja

Real u 13 godina na napadače spiskao čak 282 milijuna eura!

Španjolski nogometni gigant Real Madrid potrošio je od 2000. godine na transfere 12-orice napadača čak 282 milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U mandatima predsjednika Florentina Pereza i prethodnika mu Ramona Calderona napadači su uvijek bili prioritet za "kraljevski klub".

Među njima je bilo napadača koji su stigli besplatno poput Javiera Saviole ili Emmanuela Adebayora, ali i onih koji su postavili rekordnu visinu odštete poput Cristiana Ronalda. No, u Portugalčevu slučaju njegove brojke i 202 postignuta gola u 199 nastupa govore dovoljno za sebe.

Neki su napadači poput Ronalda bili itekako isplativi, a drugi poput Robinha pokazali su se kao razočaranja. Kada je stigao u Real iz Santosa 2005., uz odštetu od 24 milijuna eura, od Robinha se očekivalo puno, a on je zabio "tek" 35 golova u 132 utakmice.

Među isplativa pojačanja svakako spada Brazilac Ronaldo, koji je u Madrid stigao 2002. iz Intera uz odštetu od 45 milijuna eura, te je u pet godina u klubu zabio 104 gola u 177 nastupa.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider