Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno važniji naslovi

Real Madrid prestigao Barcelonu po broju euro-trofeja

Osim što je osvojio toliko željeni deseti naslov u Kupu/Ligi prvaka, Real Madrid je subotnjom pobjedom protiv Atletica izbio i na prvo mjesto prema ukupnom broju najvažnijih europskih trofeja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I da stvar za ''kraljevski klub'' bude bolja, iza sebe je ostavio svog najvećeg rivala - Barcelonu. Real Madrid, naime, sada ima u svojim vitrinama 12 pehara za pobjede u tri najvažnija europska klupska natjecanja: Kupu/Ligi prvaka, Kupu UEFA/Europa ligi i ugašenom Kupu pobjednika kupova.

Konkretno, Real je osvojio spomenutih deset naslova u najelitnijem kontinentalnom natjecanju po čemu je, dakako, rekorder te još dva Kupa UEFA-e.

Barcelona, pak, na kontu ima 11 trofeja: po četiri je puta osvajala Kup/Ligu prvaka i Kup kupova, a tri puta je bila pobjednik Kupa velesajamskih gradova, tijekom pedesetih i šezdesetih godina, koje UEFA ne priznaje kao službenog prethodnika Kupa UEFA.

Na trećem je mjestu Milan s devet naslova (sedam u Kupu/Ligi prvaka, dva u Kupu kupova), a iza ''rossonera'' slijedi Liverpool s osam trofeja (pet u Kupu/Ligi prvaka, tri u Kupu UEFA-e) i Bayern sa sedam (pet u Kupu/Ligi prvaka, po jedan u Kupu UEFA-e i Kupu kupova).(I.Š./TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider