Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Oproštaj od 'bijelog dresa'

Real i City započeli pregovore: Na pomolu 'bombastična trampa'!

Real Madrid i Manchester City započeli su pregovore oko transfera Ikera Casillasa u redove "građana"...

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez prošle nedjelje sastao se u Abu Dhabiju s Mansourom bin Zayedom, predsjednikom investicijskog fonda Abu Dhabi United Group (ADUG), u čijem je vlasništvu Manchester City.

Spekulira se kako se na tom sastanku razgovaralo o transferu Ikera Casillasa, kapetana Reala u redove „građana“. Manchester City ima velikih problema s vratarom. Joe Hart je u katastrofalnoj formi, primio je 15 golova u 12 utakmica, od čega neki golovi ulaze u rubriku „vjerovali ili ne“, zbog čega je završio na klupi, pa je sada prvi golman Cityja malo poznati Rumunj Costel Pantilimon.
Menadžer Cityja Manuel Pellegrini zatražio je od vodstva kluba da mu pronađu adekvatno rješenje.

Pellegrini želi Casillasa

Čileanac bi najradije u svojoj momčadi vidio Casillasa, s kojim se jako dobro poznaje iz vremena dok je bio trener Reala, prije nego što je u Madrid stigao Jose Mourinho. Ferran Soriano i Txiki Begiristain, izvršni direktor i sportski direktor Manchester Cityja, upoznali su vlasnike kluba sa željama trenera, a čini se da su se šeici složili s odabirom glavne mete.

Očito je da City želi Casillasa i sada je sve na igraču. Casillasu istječe ugovor s Realom u ljeto 2017., a kako trenutačno stvari stoji, teško će se uskoro vratiti na mjesto glavnog vratara „kraljevskog kluba“. Diego Lopez čvrsto je prigrlio „jedinicu“ i neće je tako lako ispustiti, Carlo Ancelotti čvrsto mu vjeruje. Casillasu je nedavno izjavio kako je svjestan te činjenice, što upućuje da je spreman za promjenu sredine. I to možda već u zimskom prijelaznom roku.

Plaća od 6 milijuna eura

Jasno je da vratar takve klase ne želi sjediti na klupi, a uz to Casillasu vrijeme polako curi, biologija je neumitna, napunio je 32 godine i nema puno vremena. Ako uskoro ne pronađe rješenje, karijera bi mu mogla doći u pitanje. Međutim, Casillas u Realu ima neto plaću u iznosu od šest milijuna eura, što u ovom trenutku može i želi platiti tek nekoliko klubova, a među njima je sigurno Manchester City.

Casillasa za Davida Silvu

Osim toga, Casillas obožava Premiership, poznata je priča iz 2005. kada je zamalo završio u Manchester Unitedu. U Cityju bi se osjećao kao doma jer su na Etihadu već stari znanci iz Primere: Silva, Navas, Negredo, Javi Garcia i spomenuti Pellegrini.
Odštetna klauzula iznosi 180 milijuna eura, ali to je samo na papiru.

Real zapravo želi napraviti trampu sa Cityjem, „kraljevi“ bi rado Casillasa dali za Davidu Silvu. "Kraljevima" nasušno treba iskusan "playmaker", a David Silva Perezov je ljubimac. Možda je u pregovore uključen i Sergio Aguero. Tko zna, ali čini se da se kuha nešto veliko. U svakom slučaju izvjestan je oproštaj Casillasa od "bijelog dresa".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider