Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iz Puškašove akademije

Real i Barca u novom boju: Traži ga cijela Europa!

Nakon utrke za Alena Halilovića, Barcelona i Real Madrid u novoj su borbi za još jednog talentiranog nogometaša…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radi se o Matyasu Tajti, mađarskom 15-godišnjem supertalentu i U16 reprezentativcu nekoć velike nogometne nacije. Tajti igra na mjestu veznog igrača, a krase ga fantastična tehnika i okretnost. Neki stručnjaci predviđaju mu veliku karijeru. Mađarska bi nakon dugog vremena konačno mogla dobiti svjetsku klasu.

Prema pisanju madridske Marce, Real je ovaj put bližu cilju od svojeg arhi-rivala. Barca je bacila oko na mladog Mađara u rujnu prošle godine na turniru koji je organizirao Gheorghe Hagi, bivši proslavljeni rumunjski reprezentativac i nekadašnji igrač Reala i Barcelone. Katalonci su u prosincu pozvali Tajtija da dođe na probu u Barcelonu, no ni Real nije sjedio skršenih ruku. Mađar je svoj raskošan talent demonstrirao u Puškašovoj akademiji u Budimpešti te je navodno sklopio usmeni dogovor s Realom.

Na temelju tog dogovora Tajti je krajem siječnja boravio nekoliko dana u Madridu i trenirao u njegovu trening centru Valdebebasu te je odigra nekoliko utakmice s vršnjacima „Los Blancosa“. Stručnjaci Reala navodno su prezadovoljni s onim što su vidjeli te su predložili svojim poslovnim partnerima u Puškašovoj akademiji da s mladcem potpišu ugovor. To se neće dogoditi prije 2. lipnja, kada će Tajti napuniti 16 godina i time će ispuniti Fifine propise za potpis prvog profesionalnog ugovora. Dakle, Barcelona teoretski još može pokvariti planove Realu, ali i neki drugi klubovi, jer interes za Mađarom pokazali su brojni europski klubovi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider