Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte iznos

Real drugu godinu zaredom probio granicu financijske zarade!

Izvršni odbor madridskog nogometnog kluba Reala objavio je u četvrtak navečer preliminarne brojke financijskog poslovanja za prošlu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošle je sezone Real postao prvi sportski klub koji je probio granicu zarade od 500 milijuna eura, a ove je godine isto ponovio inkasiravši 520,9 milijuna eura. Real je objavio sezonski rast u odnosu na prošlu sezonu za 1,3 posto.

Osim toga, Real je smanjio sveukupno dugovanje za 27,4 posto, odnosno sa 124,7 milijuna eura, na 90,6.

Vidjet ćemo kakvo će izvješće biti za ovu godinu, kada je Real realizirao transfer Garetha Balea iz Tottenhama. Velšanin je kompletirao svoj transfer za rekordnih 100 milijuna eura. Ancelottijevu momčad još su pojačali Isco (30 milijuna eura), Illarramendi (39 milijuna eura), Carvajal (6,5 milijuna eura) i Casemiro (6 milijuna eura).

No, Real je i prodavao igrače pa je tako Arsenalu ustupio Mesuta Özila za kojega je dobio odštetu od 50 milijuna eura. Njemački reprezentativac je potpisao petogodišnji ugovor, a imat će tjednu plaću od 130.000 funti.

Još prije Madrid su napustili Gonzalo Higuain (37 milijuna eura), Jose Callejon (9,5 milijuna eura) i Raul Albiol (12 milijuna eura) koji su svi otišli u Napoli, dok je u posljednjim satima prijelaznog roka Kaka prešao u Milan bez odštete. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider