Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intervju kapetana Seville

Rakitić za GOL.hr o svom idolu: 'Ako Bog da, možda ga vidim uživo u Realu'

Poraz, dva remija, pa opet dva poraza. Sevilla nikada nije ovako loše startala. A onda je kapetan povukao,onako…baš kapetanski!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Rakitić zabio je dva prva pogotka u pobjedi nad Rayo Vallecanom, prvoj Andalužana u novoj sezoni španjolske Primere. Kapetan Seville ispričao je dojmove za GOL.hr...

>> Sjajni Rakitić predvodio Sevillu do prve pobjede sezone

''Konačno smo došli do te pobjede. Je li bilo pritiska na momčad i na mene kao kapetana? Pa jest, malo jest, ali to je normalno. Ovdje svi u klubu, ali i u regiji od Sevillu očekuju visoke rezultate, pa kada se u sezonu uđe s nepovoljnim rezultatima, odmah se podiže razina navijačkog pritiska'', kazao nam je Ivan nakon važnog troboda.

Pa nije ni lako zabiti dva „komada“…

''Ha,ha,ha…ma nije zbog toga. Dosta smo radili, bilo je mnogo trke jer smo jako željeli pobijediti, pa zato.''

Dva pogotka dobar su učinak za jednog zadnjeg veznog u formaciji 4-2-3-1, no nisu to jedini pogoci Ivana Rakitića. U 11 dosadašnjih klupskih nastupa u novoj sezoni, hrvatski reprezentativac postigao je ukupno 5 pogodaka. I pri tome dodao još 6 asistencija.

Definitivno: učinak kojim se ne mogu pohvaliti ni neki napadači. Po tom je sigurno jedan od najboljih igrača Starog kontinenta na svojoj poziciji.

''A valjda, ne znam što da kažem sad tu. Ja dajem sve od sebe, osjećam povjerenje navijača, kluba, suigrača… Želim da ovako nastavim, ali i da momčad do kraja proigra. Igrali smo bolje nego što smo imali rezultate. Uostalom, imali smo i težak raspored. Kada u prvih 5 kola igraš protiv Barcelone, odličnog Atletico Madrida i također dobre Valencije, onda nije da baš možeš računati na sve pobjede.''

Sevilla je, naglašava njezin kapetan, ovoga ljeta promijenila velik broj igrača. Umjesto velikih zvijezda Jesusa Navasa i Negreda (otišli u Manchester City), te važnih Kondogbije (Monaco) i Medela (Cardiff), stigli su novi igrači. Sevilla je na kraju „izvezla“ igrače za 90 mil. €, a „uvezla“ za 35 mil. To je čak velikih 55 mil. € profita.

''Da, stiglo nam je 13,14 novih igrača. Treba nam malo vremena da se uigramo, ali mislim da ova momčad ima veliki potencijal i siguran sam da ćemo to u doglednom vremenu i dokazati.''

Rakitićevo mjesto je  - sredina

Ono što je važnog naglasiti, Rakitić je ovaj kvalitetan individualni učinak ostvario na poziciji zadnjeg veznog. Apostrofiramo to, jer ga je izbornik u reprezentativnim akcijama znao koristiti i na krilu.

''Igram tamo gdje me izbornik ili trener postavi. Nemam problema s time'', kratko je kazao Ivan, ali onda na naš upit potvrdio:

''Jasno je ipak kako se najprirodnije osjećam na poziciji zadnjeg veznog. To, uostalom, igram cijeli život. To točno znam što mogu dati, ali nije mi problem igrati ni na krilu ili bilo gdje drugdje u veznoj liniji.''

Rakitić je tako već iskusio kako je igrati protiv Barcelone ove sezone. „Raketin“ pogodak dignuo je Sevillu iz mrtvih i na Camp Nou, nakon 2:0, Andalužani su stigli do 2:2 i bili nadomak bodu, ali onda je u 94. minuti pogodio Alexis Sanchez.

Tko mu je draži, Real ili Barcelona? Koja mu od tih momčadi djeluje močnije?

''Ma to su najviše razine, ne možeš tu reći tko je bolji. To su, uz Bayern, Manchester United, Chelsea i još par momčadi, najjače momčadi svijeta. Možda i najjače. Pitanje je tko što osobno preferira: snagu i brzinu ili kombinatoriku…''

A što Ivan preferira?

''Ha,ha,ha…ma nećete me navući na tanak led. Drago mi je kad Realu dobro ide zbog Luke, a lijepo je vidjeti i što Barcelona nudi.''

Za koji inozemni klub se druka u kući Rakitića?

''Kad sam bio mali, mijenjao sam najdraže klubove svakih mjesec dana. Ali više sam se vezao uz pojedince. Obožavao sam Prosinečkog i Zidanea.''

Velikog Žutog je upoznao. Dapače, surađivao s njim u reprezentaciji, no drugog idola Zinedinea Zidanea još nije imao priliku doživjeti uživo.

''Sad je pomoćni trener Reala, pa tko zna, ako Bog da, možda mi se ostvari i ta velika želja.''

S 25 navršenih godina, čini nam se, kako bi mu se moglo ostvariti još nekoliko velikih životnih želja. Definitivno se razvio u ono što su mnogi i najavljivali: vrhunskog veznjaka visoke klase. Bilo je upita i interesa ovoga ljeta, no Sevilla nije dala nikome ni blizu svome kapetanu. Navas i Negredo mogu, ali Rakitić ne!

Do prve „nemoralne ponude“ ili duže…? Vrijeme će pokazati…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider