Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon toga - ludilo

Rakitić inicirao preokret Seville: Pogledajte lukavi slobodnjak

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, ujedno i kapetan Seville, poveo je pogotkom svoju momčad do preokreta protiv poljskog Slask Wroclawa (4:1), u prvom ogledu 4. pretkola Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 36. minuti je Ivan Rakitić iz slobodnog udarca izjednačio na 1:1, a španjolska je momčad dokrajčila suparnika u drugom dijelu kada je postigla tri pogotka. No, treba reći da je Sevilla posljednja tri pogotka na utakmici zabila dok je imala igrača više. U 55. je minuti isključen Brazilac iz Slaska, Dudu Paraiba.

Marco Paixao je doveo u 16. minuti Slask u vodstvo, inače momčad koja u uvodna četiri kola poljskog prvenstva nije ostvarila niti jednu pobjedu. Od tog se šoka igrači Seville nisu oporavili više od pola sata. Najbolju je priliku imao baš Rakitić u 20. minuti iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac obranio gostujući vratar.

Golovi: Sevilla - Slask 4:1

No, prevario ga je Rakitić u 36. kada je iskosa ubacio loptu u šesnaesterac. Ona je rezantno padala negdje između svih igrača i vratara, te na kraju nitko nije reagirao na nju, a lopta je završila u mreži.

Potom je u nastavku Nijemac Marko Marin zabio dva, a Francuz Kevin Gameiro jedan (nakon kornera kojeg je isto izveo Rakitić) pogodak za, na kraju, uvjerljivu pobjedu sastava iz Andaluzije.

Europa liga, 4. pretkolo (prva utakmica):

Sevilla - Slask Wroclaw 4:1 (Rakitić 36, Marin 67, 89, Gameiro 85 / Marco Paixao 16)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider