Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete li se?

Rakitić daleko bolje igra kao polušpica nego u vezi

Zanimljiv podatak izvukli su španjolski nogometni analitičari nakon poraza Seville kod davljenika Celte u sklopu 31. kola španjolske Primere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Celta je upisala minimalnu 1-0 pobjedu, a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret na poziciji centralnog veznog igrača. Po 13. ga je put Unai Emery stavio u vezni red ove sezone, a s Rakitićem na toj poziciji Sevilla je slavila u svega četiri utakmice (Rayo, Almeria, Osasuna, Getafe)!

Međutim, kada Rakitić igra na poziciji polušpice, iza dvojice napadača, Sevilla slavi u više od 50 posto utakmica. Dosada je Rakitić zaigrao u 14 utakmica na poziciji polušpice, a Sevilla je upisala osam pobjeda i to protiv respektabilnih suparnika kao što su Real Madrid, Villarreal, Real Sociedad...

Zaključak El Desmarquea je taj da se hrvatski reprezentativac osjeća puno bolje na poziciji polušpice, nego kada loptu pred suparnički gol mora donositi sa svoje polovice. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider