Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nude mu novi ugovor

Sevilla prelomila: Evo za koliko će biti moguće dovesti Rakitića!

Jose Castro će idući tjedan biti službeno imenovan za predsjednika španjolskog prvoligaša Seville, a prvi zadatak će mu biti produljenje ugovora s hrvatskim nogometašem Ivanom Rakitićem, piše Marca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati dnevni list piše da će se čelnici andaluzijskog kluba sastati s Dejanom Rakitićem, igračevim bratom i agentom, kako bi raspravljali o nastavku suradnje koja, prema sadašnjem ugovoru, istječe 2015. godine. Sevilla će navodno ponuditi Ivanu Rakitiću novi višegodišnji ugovor, ali kako bi ga privoljela da potpiše, smanjit će mu odštetnu klauzulu čime će mu omogućiti odlazak u dogledno vrijeme.

Isti je princip, piše Marca, već ranije primijenjen u slučajevima Jesusa Navasa i Alvara Nagreda. Obojica su produljila ugovor, smanjena im je odšteta, potom su još su neko vrijeme ostali u klubu da bi prošlo ljeto i jedan i drugi završili u Manchester Cityju. Pritom je Navas imao odštetnu klauzulu od 35 milijuna eura, a otišao je za 20, dok je za Negreda odšteta prema ugovoru iznosila 50 milijuna, a otišao je za 25.

Madridski dnevnik ističe da Rakitić u sadašnjem ugovoru ima odštetnu klauzulu od 40 milijuna eura, a novim bi ugovorom ona bila smanjena na oko 25 milijuna. Hrvatski bi reprezentativac potpisao vjerojatno do 2018. godine, ali jasno je da bi ostao puno kraće, možda samo do kraja aktualne sezone. Klub bi na taj način ipak inkasirao solidnu odštetu, vjerojatno bolju nego kad bi ga prodavao odmah s obzirom da mu ugovor ipak vrijedi još relativno kratko. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider