Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Parižani uvjerljivi

PSG s dvije pobjede u četvrtfinale Lige prvaka

Nogometaši PSG-a potvrdili su prolazak u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom u Parizu nad Bayerom iz Leverkusena s 2-1. I u prvom dvoboju u Njemačkoj PSG je pobijedio s 4-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski prvak PSG potvrdio je prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, a taj dvoboj ulazi i u povijest hrvatskoga nogometa jer je Ivan Bebek postao prvi Hrvat koji je sudio u "nokaut" fazi Lige prvaka. Pariški klub je s ukupnih 6-1 eliminirao njemački Bayer, koji je u Francusku došao s očitom namjerom da postignu što više pogodaka,pa je stoga utakmica bila vrlo živahna i gledljiva.

Bayer je napao do samog početka utakmice i poveo u 6. minuti kada je Sam glavom pogodio mrežu Parižana. Dvoboj se potom pretvorio u pravi spektakl sve do 30. minute s ogromnim brojem prilika, promašenim penalom i pogotkom PSG-a. U 13. minuti Marquinhos je visoko skočio i glavom probio vratara Lena za izjednačenje na 1-1. Ibrahimović je prvo u 10. minuti u izvrsnoj šansi pogodio nogu vratara, a u 18. minuti ga je lobao, no lopta je završila na gredi.

U 28. minuti Bebek je svirao opravdani kazneni udarac nakon prekršaja Jailleta u kaznenom prostoru, no vratar PSG-a Sirigu je "pročitao" udarac s bijele točke kapetana Nijemaca Rolfesa. U 53. minuti Argentinac Lavezzi je natrčao na loptu upućenu od Dignea i zabio za 2-1, a u 68. minuti gosti su ostali s deset igrača nakon isključenja Cana.U 72. minuti iz igre je izašao i Ibrahimović, a potom i Cavani, pa se PSG zadovoljio s konačnih 2-1. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider