Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je moguće

PSG bi mogao izgubiti naslov: Kakva će biti kazna UEFA-e?

Aktualnom francuskom nogometnom prvaku PSG-u prijeti sankcija Europske organizacije (UEFA), nakon što je inspekcija utvrdila da je pariški klub prekršio financijski fair-play (FFP), prenosi L'Equipe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi i izvršni predsjednik Jean-Claude Blanc bili su ispitani u sjedištu UEFA-e još u studenom prošle godine, a nakon toga su napravljene još dvije inspekcije tijekom kojih je zaključeno da PSG ipak troši više od onog što zarađuje u jednoj sezoni. Podsjetimo, klub krši FFP ukoliko troši više novca nego što prihoduje i predstavlja u financijskom izvješću.

PSG je najpoznatiji po svom ugovoru s katarskom turističkom kompanijom koja godišnje ubrizguje 200 milijuna eura u klub, zbog čega su veliko nezadovoljstvo izrazili brojni europski velikani poput minhenskog Bayerna i Arsenala.

UEFA će obrazloženje cijelog slučaja i odluku donijeti krajem travnja ili početkom svibnja, a kazna za pariški klub bi mogla biti rigorozna, ali i vrlo blaga. Naime, postoji opcija da UEFA sreže PSG-u devet bodova s prvenstvene ljestvice Le Championnata, ali i da mu izrekne obično upozorenje. Moguće je oduzimanje naslova i zabrana natjecanja u UEFA-inim natjecanjima, ali to će se uistinu teško dogoditi.

Bundesliga jedina čista

Glavni tajnik  UEFA-e Gianni Infantino otkrio je ove srijede da se 76 klubova nalazi pod UEFA-inim povećalom zbog sumnje u kršenje financijskog fair-playa...

''Trenutno motrimo 76 klubova. Disciplinska komisija mora do zadnjeg detalja proučiti što se točno dešavalo u tim klubova u ovoj sezoni. Inspekcija će potrajati do kraja travnja, a onda ćemo donijeti odluke'',  rekao je na UEFA-inoj sjednici u Astani Infantino.

Nužno je da situacija bude čista do kraja ove sezone, kako bi UEFA imala jasnu sliku momčadi koje imaju pravo nastupa u narednoj sezoni kada su njena natjecanja u pitanju, odnosno koje momčadi bi eventualno trebale dobiti kaznu ili zabranu nastupa zbog kršenja financijskoj fair-playa.

Jedina liga koja je apsolutno čista je njemačka Bundesliga.

''Bundesliga zadovoljava sve uvjete. No to nije slučaj i u drugim velikim ligama'', otkrio je za kraj UEFA-in tajnik, ali nije želio otkrivati detalje, odnosno imena klubova pod istragom.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider