Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometna romantika

Prvoligaški napadač i žestoki navijač: Opet na tribini voljenog kluba!

Stigao nam je novi nastavak jedne lijepe, pomalo i romantične priče...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije dvadesetak dana pisali smo, naime, o malo poznatom napadaču Bologne. Njegovo ime je Davide Moscardelli, baš i nije znan široj nogometnoj javnosti van Italije, ali zato oduševljava mnoge na Apeninima. Ne briljantnim potezima ili golovima, već svojom jednostavnošću.

Posebno ga obožavaju navijači Rome, jer je i sam jedan od njh. U toj mjeri, da je tijekom većeg dijela (niželigaške) karijere, prijepodne igrao svoje utakmice, a navečer išao na Romine.

S 30 godina Moscardelli je došao do prvoligaškog ugovora i statusa profesionalca, što nosi daleko više obveza. Morao je 'usporiti' s odlascima na Romine utakmice, ali ljubav ne prestaje tek tako... To je dokazao i prošle nedjelje, kada se pojavio na rimskom Olimpicu, gdje je Roma dočekala Parmu. Da stvar bude bolja, Moscagol je večer prije igrao za Bolognu protiv Udinesea. Pa jedva dočekao slobodnu nedjelju, kako bi se mogao zaputiti - pravac Rim!

Navijači ga žele u Romi

Nije sjeo u ložu među gospodu, nego na tribinu s 'običnom' publikom. Mnogi su iskoristili prigodu kako bi se fotografirali sa simpatičnim Moscardellijem kojeg romanisti već dugo žele vidjeti u dresu svog kluba.

Višemjesečna navijačka kampanja, s ciljem da Roma potpiše Il Bombera, zasad nije urodila plodom. U siječnju je Rim napustio jedan, doduše rezervni napadač (Borriello je posuđen West Hamu), no klupski čelnici nisu poslušali glas navijača. Koji će sada biti još snažniji, nakon što se pročulo da je Moscagol, baš kao u dobra stara vremena, s tribine bodrio Romu.

Jedno je sigurno, dovođenjem Moscardellija šefovi Rome napravili bi 'svjetski' PR potez. Za početak, ne bi ih koštao gotovo ništa, budući da bi pristao igrati za 'kikiriki'. Njegov dolazak gotovo sigurno bi dodatno užario ionako vrući Rim, a klubu donio još koju tisuću pretplatničkih karata više. Zamislite samo kakva bi pomama navijača vladala za dresom 'jednoga od njih'... Bio bi to Romin, oprostite na izrazu, hračak u lice modernom nogometu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider