Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema rješenja

Prvo kolo Serije A odgođeno zbog igračkog štrajka!

Vodstvo Talijanske nogometne lige (Serie A) i Sindikat profesionalnih nogometaša u Italiji (AIC) nisu se u petak dogovorili oko sadržaja novoga kolektivnog ugovora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To znači da se prvo kolo novog prvenstva, planirano za ovaj vikend, neće odigrati zbog igračkog štrajka.

Vodstvo lige u petak je na sastanku odbacilo prijedlog privremenog rješenja koje je servirao AIC s namjerom da se spasi odigravanje prvog kola:

"Ne vidim zašto bismo privremeno pristajali na uvjete koje nemamo namjeru prihvatiti trajno", rekao je povjerenik natjecanja Serije A Maurizio Beretta.

Spor oko potpisivanja novoga kolektivnog ugovora nastao je zbog nemalih zahtjeva sa strane vlasnika klubova, čije želje provodi vodstvo lige. Klubovi žele dobiti pravo da sami odlučuju o statusu igrača u posljednjoj godini ugovora koji ne žele produljiti radni odnos.

Dosad su klubovi od igrača u takvom statusu trebali suglasnost za njihovu eventualnu prodaju prije isteka ugovora. Novi kolektivni ugovor tu bi suglasnost eliminirao, a ktome još vlasnicima i dopustio da igrače takvog statusa odmah izbace iz kruga prve momčadi, što dosad također nije bio slučaj.

Također, krizni porez nametnut od Vlade Silvija Berlusconija kao protumjera za izlazak iz recesije talijanskog gospodarstva prouzročene golemim vanjskim dugom, a koji posebno tereti zaposlenike s najvećim prihodima, klubovi žele prebaciti na igrače umjesto da ga podmiruju sami mimo isplaćenih plaća.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider