Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreću od četvrtka

Prvo El Clasico, a onda kreće remont Barce: Svi znaju što im nedostaje

Barcelona je nakon ispadanja u Ligi prvaka u igri za još dva trofeja, ali…

Poraz u Granadi šokirao je navijače Barcelone i više nego ispadanje od Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka. Do ovog vikenda imali su Katalonci sve u svojim rukama odnosno priliku da pobjedama do kraja prvenstva osvoje naslov u sezoni u kojoj Barca nije oduševila nikoga. Sama ta činjenica dala bi tom naslovu ogromnu vrijednost.

Ali, u Barceloni danas malo tko vjeruje da će u posljednjih pet kola njihovi ljubimci preskočiti madridske rivale. Realno, do trofeja mogu u Kupu kralju. 'El Clasico' se igra na Mestalli u Valenciji, a nekome će posebno slatko podići trofej nakon jedne utakmice na neutralnom terenu, pa makar se radilo o Kupu.

Dan nakon El Clasica, u Barceloni će biti sve posvećeno remontu u klubu, pišu katalonski sportski listovi. U prvi plan se ističe dolazak Jurgena Kloppa, koji bi trebao zamijeniti Gerarda Martina. Taj izbor malo je čudan jer Klopp i nije baš sklon 'tiki-taki'.

Igračke želje: Hoće li slomiti Silvu?

Najavljena su i neka igračka pojačanja jer se vjeruje kako će zabrana transfera pasti sa žalbom UEFA-i, kao što je bio slučaj sa Chelseajem. Svi su se početkom sezone čudili zašto Barcelona nije popunila ono najbolnije mjesto – stopersko. No, kasnije je policija morala otkriti kako je lova za Neymara bila tolika da je za ostale, vjerujemo, nije više bilo. Sada su među najvećim kandidatima za Barcin dres čak dva stopera, piše dnevnik Sport.

Opet je visoko na listi želja istaknut kapetan PSG-a i Brazila Thiago Silva. Bilo bi to čudesno pojačanje, ali zato što bi se moralo dogoditi pravo čudo da bogati Parižani puste svog kapetana. U prilog ima ipak idu neke nesuglasice između Laurenta Blanca i Silve, kao i činjenica da bogati PSG nije stigao do polufinala Lige prvaka.

Možda je realnija opcija za Barcelonu njegov kolega iz reprezentacije David Luiz. Jose Mourinho ga drži na klupi ili koristi kao zadnjeg veznog, a Chelseaju treba novac zbog financijskog 'fair-play', iako ga Portugalac najradije ne bi pustio u omraženu mu Barcu.

Spominje se još jedno ime. Ne, on nije centarfor kojeg možda mnogi priželjkuju u Barceloni. Radi se o još jednom krilnom napadaču, Marcu Reusu iz Borussije Dortmund koji ima otkupnu klauzulu 35 milijuna eura. U njemu vide 'all-round' igrača koji može odigrati više pozicija u navali, što znači kako bi netko od krila mogao otići (Pedro, Alexis, Tello?).

Pred Barcom su vrući dani, prvo El Clasico u finalu Kupa kralja u srijedu (21.30), a onda…tko zna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider