Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio dvoboj sa Srbijom

Prosinečki poručio Štimcu: Pazi se Kolarova i srpskih kontri!

Robert Prosinečki, nekadašnja legenda hrvatskog nogometa i bivši pomoćni trener hrvatske reprezentacije, sada s uspjehom vodi turskog prvoligaša Kayserispor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inače, u karijeri je Prosinečki bio sasvim blizu srpskog nogometa, pa je tako ponajbolje aktivne godine poklonio Crvenoj zvezdi, a u toj je momčadi donedavno bio i trener. Ovih dana je zato Prosinečki zahvalan sugovornik za ono što slijedi idućeg tjedna, a to je kvalifikacijska utakmica Hrvatske i Srbije, za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine.

Siniša Mihajlović se odlučio tijekom ovih kvalifikacija pomladiti momčad, što se nije uvijek pokazalo kao ispravno rješenje. S druge strane, Igor Štimac je vjerovao starim asovima, prekaljenim igračima koji su dosad obavili posao na zadovoljavajući način“, rekao je u razgovoru za Sport Prosinečki i nastavio:

„Što će odlučiti? Pa, igrači, oni ili pobjeđuju ili gube. Sve je ostalo manje bitno. Jasno, treneri uvijek traže perfekciju, ali tko zna što se može dogoditi na travnjaku, samo malo sreće ili nesreće, i sve taktike padaju u vodu. Mogla bi na kraju presuditi igra na sredini terena.“

Prosinečki je dodao i sljedeće:
„Srbija bi mogla osjećati nešto manji pritisak i to je možda njena prednost. Možda bi zbog toga Srbija mogla odigrati i bolje no što može, iako je moguće da će ova utakmica biti posljednja prilika Srbiji da uhvati kontakt s Hrvatskom i Belgijom, te ostane u igri za plasman u Brazil. Najveća opasnost za Hrvatsku bi mogao biti Kolarov, njegovi šutevi ili centaršutevi. Isto tako, teško će Hrvatima biti igrati sa srpskom obranom. Treba pronaći pukotinu u tom redu. Bitna je i mirnoća pri dodavanju Hrvata, jer kontra je ono što može biti opasno po Štimčevu momčad.“

Mourinho u nedjelju uživo prati Galatasaray protiv Prosinečkog

Trener nogometaša madridskog Reala Jose Mourinho otputovat će u nedjelju u turski Kayseri kako bi uživo pratio dvoboj 26. kola turskog prvenstva između Kayserispora i Galatasaraya.

Na licu mjesta će tako Mourinho vidjeti kakav je recept hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, trener Kayserispora, spremio za aktualnog prvaka. Galatasaray je, dakako, u Mourinhovom fokusu budući da se radi o Realovom suparniku u četvrtfinalu Lige prvaka.

Portugalski će stručnjak u Kayseri putovati privatnim zrakoplovom i vratit će se u Madrid odmah nakon utakmice. Prakticirao je to Mourinho već dvaput ove sezone, a oba mu je puta odredište bio Manchester: najprije je špijunirao City u prvom krugu Lige prvaka, a potom i United u osmini finala.
Inače, unatoč tome što ga u nedjelju očekuje težak prvenstveni dvoboj, trener Galatasaraya Fatih Terim je u subotu na Santiago Bernabeuu svjedočio Realovoj pobjedi 5-2 protiv Mallorce. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider