Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu zadovoljni potragom

Promjene u Barceloni: Martino ipak ostaje na klupi i iduće sezone?

Argentinski stručnjak Gerardo Tata Martino ipak bi i sljedeće sezone mogao voditi nogometaše Barcelone, piše Marca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Martinu je ostala još godina dana ugovora s katalonskim klubom, ali nakon nezadovoljavajućih rezultata u aktualnoj sezoni, očekivalo se da će dvije strane raskinuti suradnju. No, Martino se ovih dana sastao sa sportskim direktorom Andonijem Zubizarretom i razgovarao s njim o ovosezonskom učinku. Složili su se da Barcelona nije ispunila cilj ni u jednom natjecanju budući da je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka, poražena je u finalu Kupa kralja, a u španjolskom prvenstvu ima samo minimalne izglede za naslov.

Međutim, Zubizarreta je unatoč tome izrazio želju za nastavkom suradnje jer želi uspostaviti određeni kontinuitet. Naime, u slučaju rastanka s Martinom, Katalonci će u treću uzastopnu sezonu ući s novim trenerom. Zubizarreta je navodno iskazao i razumijevanje za Martina zbog okolnosti u kojima je postao trener s obzirom da je na klupu došao nakon nagle ostavke bolesnog Tita Vilanove, pa nije odradio s momčadi kompletne pripreme.

Zubizarreta navodno nije posve zadovoljan ni s potragom za mogućim Martinovim nasljednicima. Poželjni Jürgen Klopp je, naime, otklonio mogućnost napuštanja Borussije Dortmund, a angažman Luisa Enriquea ili Ernesta Valverdea u klubu smatraju prilično rizičnim. Martino bi tako, pomalo neočekivano, mogao ostati za kormilom, ali situacija će definitivno bit jasna za nekoliko tjedana. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider