Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Približili se Barci

VIDEO: Sjajan asist Modrića za pobjedu: 'Luka je sjajan'

Nogometaši Real Madrida teškom su mukom prošli gostovanje kod Espanyola (1:0) u sklopu 19. kola španjolske Primere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istina, igrom je Real potpuno dominirao protiv katalonske momčadi, no ipak je strahovao sve do kraja za tri boda s kojim se Ancelottijeva momčad približila Barceloni i Atleticu na samo tri boda. Igrač utakmice kod Espanyola je bio Luka Modrić koji je bio potpuni gazda skoro svega na travnjaku.

Atletico i Barcelona oduševili - Real!

Uostalom, Modrić je asistirao za jedini pogodak na utakmici. Izveo je u 55. minuti slobodan udarac, a na loptu je sjajno skočio Pepe i glavom je pospremio u domaću mrežu. Modrić je odigrao cijelu utakmicu, a u prvom je dijelu zaradio žuti karton.

Real je od starta napadao, no Kiko Casilla, domaći vratar, je sjajno branio od prve do zadnje minute. Obranio je tako dva topovska udarca Cristiana Ronalda u prvom dijelu, kao što su igrači Reala i promašivali šanse. Najbolju je imao Karim Benzema, kada je pucao glavom pored vratiju, a neposredno prije toga je Angel di Marija uprskao idealnu kontru koju je sjajno povukao Modrić. U 82. i 91. minuti je Ronaldo još jednom promašivao u sjajnim situacijama, a o učinkovitosti Espanyola je najbolje reći da je u 90 minuta imao jedan udarac u okvir vratiju.

'Nastavljamo po zacrtanom planu'

"Modrić je sjajan nogometaš i stvarno nam mnogo pomaže", pohvalio je Pepe svog suigrača koji u posljednje vrijeme igra odlično.

"Drago mi je što sam pogotkom donio svom klubu pobjedu. Ovo je bila teška utakmica i znali smo da nas čeka opasno gostovanje. Espanyol je neugodna, fizički jaka momčad, a mi smo ujedno imali obavezu iskoristiti subotnji remi Barcelone i Atletica, pa smo im se sada približili. Nastavljamo po našem zacrtanom planu", zaključio je Pepe.

U druge dvije dosad završene nedjeljne utakmice također su slavili gosti. Pogotkom Buena u 29. minuti Rayo Vallecano je u maglovitom ogledu slavio kod Getafea, dok je Osasuna s 2:1 pobijedila posljednjeplasirani Betis na njegovom stadionu.

Primera, 19. kolo:

Espanyol - Real Madrid 0:1 (Pepe 55)

Getafe - Rayo Vallecano 0:1 (Bueno 29)

Betis - Osasuna 1:2 (Molina 80 / Roberto Torres 2, Figueras 57-ag)

Levante - Malaga (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 50, 2. Atletico Madrid 50, 3. Real Madrid 47, 4. Athletic Bilbao 36, 5. Real Sociedad 32 (-1), 6. Villarreal 31 (-1), 7. Sevilla 30..., 11. Espanyol 22...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider