Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgleda grandiozno

Pogledajte dirljivu koreografiju navijača Benfice za Eusebija

Veliki derbi portugalskog nogometnog prvenstva između Benfice i Porta na Estadio da Luzu prošao je u znaku sjećanja na nedavno preminulog velikana Eusebija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Benfica je slavila 2:0 pobjedu u sklopu 15. kola Primeire, a domaći se navijači mogu pohvaliti sjajnom koreografijom. Na tribinama su razvijene zastave s Eusebijevim likom, a svaki pojedini igrač lisabonskog kluba imao je ispisano ime popularne Crne pantere na svojim leđima.

U samoj utakmici Benfica je slavila golovima Rodriga i Ezequiela Garaya. Rodrigo je ljevicom zakucao loptu u mrežu udarcem iskosa s lijeve strane kaznenog prostora u bliži kut s nekih sedam-osam metara, dok je konačan rezultat u 53. minuti postavio Garay udarcem glavom.

U 75. minuti Portu je isključen Danilo, pa je Benfica mirno privela susret kraju i skočila na vrh prvenstvene ljestvice s dva boda više od drugoplasiranog Sportinga. Trećeplasirani Porto za liderom zaostaje tri boda.

Primeira, 15. kolo:

Benfica - Porto 2:0

Arouca - Belenenses 2:0

Olhanense - Vitoria Setubal 2:1

Academica - Pacos Ferreira 4:2

Redoslijed: 1. Benfica 36, 2. Sporting Lisabon 34, 3. Porto 33, 4. Estoril 25, 5. Vitoria Guimaraes 23...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider