Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Preletjeli' Svrake

Nezaustavljivi City Džekinim golom do vrha Premierlige!

Nogometaši Manchester Cityja šestom uzastopnom pobjedu preskočili su Mourinhov Chelsea i zasjeli na prvu poziciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je Pellegrinijeva momčad barem privremeno opet skočila na prvo mjesto ljestvice. Ima City bod više od Chelseaja, te dva više od Arsenala koji ima i utakmicu manje (u ponedjeljak gostuju kod Aston Ville). Newcastleu je ovo treći prvenstveni poraz zaredom. Niti jednom u te tri utakmice Newcastle nije čak niti zabio pogodak (Arsenal 0:1, West Bromwich 0:1 i City 0:2).

Utakmica je već u 8. minuti usmjerena na Cityjev mlin. Aleksandar Kolarov je probio stranu, ubacio prizemnu loptu, a iz blizine ju je spretno zahvatio Edin Džeko i zabio vodeći pogodak za goste.

Taj je gol ujedno usmjerio na kakav će se način odvijati utakmica u svome nastavku. Domaćin je imao više loptu u svom posjedu, aktivniji je bio u igri prema naprijed, ali niti jedan udarac u okvir (njih pet), kao niti prema vratima (ukupno dvanaest) nije pronašao put do mreže. Za kraj je pobjedu gostiju, u petoj minuti nadoknade, u situaciji jedan na jedan s vratarom uz dosta sreće, zapečatio Španjolac Alvaro Negredo.

Premierliga, 21. kolo:

Newcastle - Manchester City 0:2 (Džeko 8, Negredo 90+5)

Stoke - Liverpool (kasnije)

Redoslijed: 1. Manchester City 47, 2. Chelsea 46, 3. Arsenal 45 (-1), 4. Everton 41, 5. Tottenham 40, 6. Liverpool 39 (-1), 7. Manchester United 37, 8. Newcastle 33...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider