Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šampionska partija

Man City napunio mrežu Ville, upisao se u povijest i stigao na bod od naslova

Nogometaši Manchester Cityja preuzeli su vrh premierligaške ljestvice od Liverpoola nakon uvjerljive 4-0 domaće pobjede nad Aston Villom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva dva gola za 26. ovosezonsku pobjedu "građana" u zaostaloj utakmici 29. kola zabio je Edin Džeko, a preostala dva Stevan Jovetić i Yaya Toure. Tako im u utakmici posljednjeg kola, također na Etihadu protiv West Hama sljedeće nedjelje, čak i remi osigurava naslov.

Prvi je gol bosansko-hervegovački reprezentativac zabio u 64. minuti. David Silva izbacio je sjajno na desnom boku Pabla Zabaletu, ovaj je zavrnuo prizemno u sredinu, a Džeko je s ruba peterca zakucao loptu u mrežu. Drugi je gol zabio osam minuta kasnije iz odbijanca nakon udarca Samira Nasrija. Bili su mu to 15. i 16. ovosezonski gol, a njih pet postigao je u posljednje tri utakmice. U samoj završnici za momčad Manuela Pellegrinija Jovetić je zabio dalekometnim udarcem, dok je Toure potvrdio pobjedu domaćina iz sjajne solo-akcije koju je okončao zakucavši loptu uz desnu stativu.

City je tako postao tek druga momčad u premierligaškoj povijesti koja je zabila 100 ili više golova u jednoj sezoni nakon Chelseaja 2009/10.

Sunderlandu je 2-0 pobjeda ostvarena golovima Jacka Colbacka i Fabija Borinija bila četvrta uzastopna, a s njom su osigurali i matematički opstanak u ligi kolo prije kraja. Norwichu igra još samo teorija, ali u praksi će se priključiti Cardifffu i Fulhamu u nižem razredu engleskog nogometa od sljedeće sezone. (TS)

Premierliga, zaostale utakmice 28. i 29. kola:

Sunderland - West Bromwich Albion 2-0 (Colback 13, Borini 31)

Manchester City - Aston Villa 4-0 (Džeko 64, 72, Jovetić 89, Toure 90+3) 


manchester city 4-0 aston villa all goals and... by riri9riri

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider