Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Topnici se ne šale

Arsenal se osvetio Aston Villi i skočio na vrh

Nogometaši Arsenala su pobijedili Aston Villu u gostima 2:1, u ogledu 21. kola engleske Premierlige, te su se time vratili na sam vrh ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S jednim bodom zaostatka ponovno u leđa Arsenala gleda Manchester City, dok trećeplasirani Chelsea ima dva boda manje. Inače, možemo reći kako je pobjeda Arsenala u Birminghamu bila osveta za prvi dio sezone. Aston Villa je, naime, slavila 3:1 na Emirates stadionu, a to je do danas jedini prvenstveni domaći poraz Arsenala.

Arsenal je do pobjede došao, doslovno, u 50-ak sekundi. Naime, toliko je trebalo gostima da postignu dva pogotka. Nacho Monreal je u 34. probio lijevu stranu i asistirao natrčalom Jacku Wilshereu koji je lijepo naciljao suprotni kut vratiju, dok je odmah nakon toga Olivier Giroud sjajno primio loptu, odolio čuvarima i zabio za 2:0, odnosno, četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu Arsenala.

Domaćin je tek u 76. smanjio na 2:1, kada je u letu glavom pogodio Belgijac Christian Benteke, ali je na tome i ostalo jer su svi ubačaji do kraja ogleda ostali neiskorišteni od strane domaćih igrača.

Premierliga, 21. kolo:

Aston Villa - Arsenal 1:2 (Benteke 76 / Wilshere 34, Giroud 35)

Redoslijed: 1. Arsenal 48, 2. Manchester City 47, 3. Chelsea 46, 4. Liverpool 42, 5. Everton 41, 6. Tottenha, 40, 7. Manchester United 37..., 11. Aston Villa 23...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider