Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Prelili su čašu: Hrvatska i Srbija bit će izbačeni ako se ne srede!

Predsjednik Uefe Michel Platini ponovno je zaprijetio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Michel Platini, predsjednik Uefe, ponovno je upozorio da će Hrvatska i Srbija biti izbačeni iz svih Uefinih natjecanja ako ne riješe problem huliganizma u svojem nogometu.

>> UEFA: BiH će biti suspendirana 1. travnja ako ne promijeni statut

>> Platini zaprijetio Josipoviću izbacivanjem HNS-a iz svih natjecanja!

"Damoklov mač visi nad Hrvatskom i Srbijom. Dobili su godinu dana da pokažu kako nešto rade po pitanju sigurnosti. Ako ne zadovolje, bit će izbačeni iz međunarodnih natjecanja", zaprijetio je prvi čovjek krovne europske nogometne organizacije.

'Bit će mi zadovoljstvo kazniti najveće europske klubove'

"Ne možemo dozvoliti da se nastavlja praksa s prosjekom od 200 ozbiljnih incidenata na 900 utakmica. Ubojstvo 28-godišnjeg navijača Toulousa Bricea Tatona u Beogradu kap je koja je prelila čašu. Dosta je bilo!"

Platini se zaprijetio da će iz Uefinih natjecanja izbaciti sve klubove koji ne budu poštovali "financijski fairplay".

"Bit će mi zadovoljstvo kazniti najveće europske klubove ako ne budu poštovali pravila. Klubovi su imali četiri godine da se pripreme, pa ćemo vidjeti jesu li nas ozbiljno shvatili. Budući da ćemo imati pristup knjigovodstvu svakog kluba moći ćemo provjeriti svaki transfer koji nije isplaćen. Bit će i drugih sankcija kao što je zabrana transfera. Ove mjere su neophodne jer je 2009. deficit klubova bio čak 1,2 milijarde eura", kazao je Platini dodajući da njemu moć koju ima na mjestu predsjednika Uefe ne znači baš puno.

'Možda smo pogriješili s Ukrajinom...'

"Bio sam nogometaš, osjećam odgovornost prema igri i želim je zaštiti. Kada neki Amerikanac uloži novac u veliki engleski klub, nisam siguran da on shvaća kako je nogomet samo igra. No, s vremenom će shvatiti i odlučiti odgovara li mu to. Sve dok uspijevamo u tome da nogomet bude igra, sa svim strastima koje sa sobom nosi, mi pobjeđujemo."

Bivši veliki francuski nogometaš izrazio je zabrinutost zbog kašnjenja radova na stadionima za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

"Ukrajini smo dali organizaciju Eura, a to je možda bila pogreška. No, ne možemo se vratiti u prošlost. Ukrajina nije Njemačka, stoga je jasno da je to veliki izazov. Iako ću biti zabrinut ne samo do početka natjecanja nego i do samog finala, ipak mislim da će sve dobro završiti", nada se Platini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider