Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prate ga afere i kontroverze

Predsjednik Porta kritizira Benficu: Dobio bih srčani da čujem srpski...

Predsjednik Porta Pinto da Costa kritizirao je najvećeg rivala Benficu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Benfica i Porto veliki su suparnici u portugalskom prvenstvu, a predsjednik Porta Pinto da Costa poznat je kao čovjek bez dlake na jeziku.
"Dobio bih srčani udar da u svom klubu čujem da se više priča srpski jezik nego portugalski", izjavio je Da Costa u intervjuu za portugalsku Vivu.

Današnjeg predsjednika Porta mnogi smatraju najzaslužnijim za sve uspjehe koje je Porto ostvario u posljednjih tridesetak godina. Da Costa je na čelo Porta došao početkom 80-tih, a Porto je u tom trenutku bio tek treći portugalski klub po svim parametrima. Benfica je važila za puno veći klub, a značajno više trofeja imao je i lisabonski Sporting. No, potom je pod Da Costinim vodstvom krenula velika serija Porta, koji je postao dvostruki prvak Europe i po tome se izjednačio s Benficom, a nedostaje mu još samo nekoliko naslova prvaka Portugala da dostigne „orlove“ i po tom kriteriju.

"Mučno mi je od ljudi koji žele srušiti Porto", kaže Da Costa, kojeg prate brojne kontroverze i afere. Ljuti suparnici iz Lisabona otvoreno ga optužuju da je do silnih uspjeha došao pomoću „mutnih radnji“ sa sucima. Čak ga je i bivša ljubavnica optužila za namještanje utakmica, podmićivanje sudaca s prostitutkama te izdavanje naredbi za premlaćivanje gradskog vijećnika... Međutim, iako sumnje postoje, optužbe nikada nisu dokazana. A dok je tako - tko gubi, ima pravo samo ljutiti se...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider