Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete li se?

'Pravi Ronaldo' kritizira: Lako je danas Messiju i Cristianu...

Ronaldo tvrdi da je u njegovo vrijeme bila puno veća konkurencija te ističe da je za njega Messi ipak bolji od Cristiana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vjerujemo da će se većina ljubitelja nogometa složiti da današnjim svjetskom nogometom izrazito dominiraju dva imena – Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Prema mnogim mišljenjima, u nedavnoj prošlosti, da ne idemo dalje od 15-20 godina, bilo je više klasnih nogometaša i samim tim veća konkurencija u izboru za najboljeg.

Lako je danas Messiju i Cristianu

Zanimljivo je čuti mišljenje o toj temi „pravog Ronalda“, prema mnogima ponajboljeg nogometaša u povijesti igre i za mnoge najboljeg u posljednjih dvadesetak godina.
„Slažem se da je u moje vrijeme bila puno veća konkurencija, a onih koji tako misle nije malo. Kad pogledam današnji nogomet, vidim samo Messija i Cristiana. Tu je i Neymar, ali on se tek treba dokazati... Ja sam se natjecao sa Zidaneom, Rivaldom, Ronaldinhom, Figom, Owenom, Batistutom... da ni ne spominjem neke od mene starije igrač . Bilo je znatno više fantastičnih igrača koji su nosili svoje momčadi. Sada imamo samo Messija i Ronalda, kojima se mora priznati da su vrlo, vrlo dobri“, kaže Ronaldo.

'Pravi Ronaldo' bira između Messija i Cristiana

„Ako se moram odlučiti između Messija i Cristiana, biram Messija. Teško je izabrati, ali mislim da je Messi kompletniji ili je, možda bolje rečeno, više igrač odluke. Messi je u najjačim utakmicama najbolji i gotovo redovito na takvim utakmicama zabija pogotke. Mislim da je to dovoljan argument da ga se proglasim najboljim igračem današnjice.“

Perezova najveća pogreška - otkaz Del Bosqueu

Ronaldo je u razgovoru za As potvrdio kako je najveća pogreška Florentina Pereza u eri „Galacticosa“ otpuštanje trenera Vicentea del Bosquea, trenutačnog španjolskog izbornika koji je s Realom osvojio dvije Lige prvaka.
„Svi će potvrditi da je to bila pogrešna odluka. Dobio je otkaz kada smo osvojili prvenstvo“, prisjetio se veliki Brazilac.
„Igrači su ga voljeli i iznimno cijenili, jer je vodio momčad na pravi, decentan način, bez stvaranja nepotrebnih tenzija i problema. Trener mora zaraditi povjerenje igrača i mora biti nepatvoreni lider.“

'Mourinho je bio miran i zabavan'

Ronaldo se prisjetio i rada sa Joseom Mourinhom dok je igrao u Barceloni a Portugalac obnašao funkciju pomoćnog trenera.
„Bio je miran i zabavan. Odlazi je na ručak i večeru s igračima koji govore portugalski. Ne bih imao ništa protiv da mi je bio glavni trener. Poznajem brojne igrače koje je trenirao. Nisam čuo da je netko od njih o njemu pričao loše. Čak ni oni koji su sjedili na klupi“, kazao je Ronaldo. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider