Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nijemci glavni favoriti

Poznat prvi kandidat za nasljednika 'Tate' u Barci? Evo tko je sve još na listi

Argentinski stručnjak Gerardo Martino na izlaznim je vratima Barcelone, tvrde španjolski mediji, a klupska uprava bi na njegovom mjestu najradije vidjela Jürgena Kloppa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka i subotnjeg poraza od Granade, kojim su značajno umanjene šanse da će Katalonci obraniti naslov u Primeri, čini se da Martino više nema budućnosti na Camp Nouu. Dnevnici AS i Sport pišu da ga na klupi neće ostaviti ni mogući trijumf u Kupu kralja ove srijede.

Oba dnevna lista navode da je nezadovoljstvo obostrano. Uprava klupa nije oduševljena Martinovim radom i rezultatima, a on sam se više ne osjeća ugodno u Barceloni. Sve bi to trebalo dovesti do rastanka na kraju sezone unatoč činjenici da Argentinac ima još godinu dana ugovora. No, postoji i klauzula o sporazumnom raskidu ugovora koja će vjerojatno biti aktivirana.

I madridski AS i katalonski Sport tvrde da će u tom slučaju prvi izbor čelnika kluba za novog trenera biti 46-godišnji njemački stručnjak Jürgen Klopp. Istina je da njegov ugovor s Borussijom Dortmund vrijedi do 2018. godine, ali u Barceloni se nadaju da to neće biti nepremostiva prepreka.

AS kao mogućeg kandidata navodi i aktualnog izbornika njemačke reprezentacije Joachima Löwa. I on ima višegodišnji ugovor (do 2016.), ali ako se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu ipak odluči povući, prvi bi kandidat za njegova nasljednika trebao biti Klopp. U tom bi slučaju, ističe AS, i Löw bio vrlo privlačna opcija za Barcelonu.

S druge strane, Sport kao moguće kandidate, osim Kloppa, navodi Ernesta Valverdea (Athletic Bilbao), Luisa Enriquea (Celta), Andrea Villas-Boasa (Zenit), pa čak i Diega Simeonea koji s velikim uspjehom vodi Atletico Madrid. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider