Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako se vratiti?

Pozadina Messijeve nove ozljede: 'Kao da nije bio do kraja 'čist'

Bivši Barcelonin liječnik Jordi Ardevol oglasio se povodom najnovije ozljede najboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog ozljede dvoglavog bedrenog mišića lijeve noge Leu Messiju predstoji izbivanje dugo šest do osam tjedana, a Ardevol vjeruje da je uzrok njegovih čestih ovosezonskih ozljeda nedovoljna oporavljenost.

Ovo je čak treći put da je Messi ozlijeđen ove sezone, a Ardevol je uvjeren da je to povezano s ozljedom bedrenog mišića koja ga je mučila i potkraj prošle sezone.

''Nakon što se igrač ozlijedi, postoji vremenski period u kojem mozak ostaje povezan s ozljedom sve dok ona nije u potpunosti zaliječena. Sve dok se stanje posve ne vrati u normalu mozak se ne može isključiti od mišića'', rekao je Ardevol za Esports Cope.

''Nakon kasne ozljede prošle sezone mislim da je Leo morao imati određeniji plan. Osjećam kao da nije bio posve "čist", da njegov mentalni sat nije bio vraćen na "nulu".''

''Messi se nije trebao vratiti sve dok nije bio 100% oporavljen. To je ono što bih ja napravio, iako je to vrlo lako reći ovako izvana. Međutim, puno faktora utječe na stvari, želja da se vrati čim prije, momčadske potrebe, pritisak okoline, bilo sportske bilo komercijalne, posebice sa Svjetskim prvenstvom na vidiku.''

''Kako da se u potpunosti oporavi i vrati staru formu? Mora vratiti mentalni sat na "nulu". Za to mu je potreban optimalni period odmora i poseban program treninga.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider