Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne smije mijenjati ime

Povijesni dan za FK Sarajevo: Malezijski tajkun preuzima klub

BiH mediji javljaju kako je Vincent Tan s čelnicima FK Sarajevo dogovorio preuzimanje kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upravni odbor i direktor FK Sarajevo uspješno su okončali pregovore s malezijskim milijarderom Vincentom Tanom, a službeno bi se posao trebao realizirati u veljači 2014. godine, na sljedećem sastanku Upravnog odbora FK Sarajevo.

Tako bi FK Sarajevo trebalo postati drugi klub u vlasništvu Malezijca koji je prije tri godine kupio velški klub Cardiff City. Ostaje za vidjeti kako će na Tanovo preuzimanje FK Sarajevo reagirati engleska Premierliga i UEFA budući njihova pravila brane da ista osoba u isto vrijeme bude vlasnik dva različita nogometna kluba.

Tan će, kao i u Cardiffu imati potpunu kontrolu nad klubom. Velšane je prvi put u povijesti uveo u Premierligu, ali je ovih dana u središtvu zanimanja javnosti na Otoku zbog sukoba s trenerom Malkyjem Mackayom kojem je mailom poručio da podnese ostavku ili će dobiti otkaz. Tana domaći navijači ne vole zbog toga što je promijenio boju kluba iz plave u crvenu.

To se izgleda u Sarajevu neće dogoditi jer, piše, klix.ba, u ugovoru između Upravnog odbora FK Sarajevo i Vincenta Tana stoji kako nitko, ni pod kojim uvjetima neće mijenjati ime, grb i boju FK Sarajevo.

Dolazak Tana će sigurno pomoći klubu da izađe iz financijskih problema, a vlasnik s tolikim novcem još nije zabilježen na ovim prostorima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider