Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Potencijalni hrvatski reprezentativac na stupu srama u Škotskoj!

Nogometaš škotskog Dundee Uniteda i potencijalni hrvatski nogometni reprezentativac, 22-godišnji Mihael Kovačević, na stupu je srama zbog počinjenoga teškog prometnog prekršaja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Prekršajnom je sudu u Dundeeju Kovačević u petak priznao da je 23. listopada prošle godine više nego dvostruko premašio dopuštenu brzinu kretanja vozeći se u sportskom automobilu. U 17.45 sati po lokalnom vremenu tog su mu dana prometni policajci na vrlo prometnoj gradskoj prometnici (East Dock Street) izmjerili brzinu od 95 milja na sat (153 km/h) u zoni ograničenja od 40 mph (64 km/h). Zapravo je izmjerena brzina, otkriveno je, bila 104 mph (167/km/h), ali je preinačena zbog dopuštenog odstupanja mjernog instrumenta.

Auto koji sam vozio jednostavno je bio vrlo brz i nisam osjetio brzinu

Na saslušanju u petak Kovačevićev je odvjetnik objasnio da je njegova klijenta zbunilo ograničenje od 70 milja na sat, a koje se nedaleko od znaka cestovnog ograničenja nalazi kao znak ograničenja željezničkog prometa, koji se jednim dijelom odvija paralelno uz East Dock Street.

''Moj klijent živi u Dundeeju, ali mu ta ulica u to vrijeme nije bila poznata. On žali zbog svog čina. Izrazio je žaljenje odmah službenicima na licu mjesta'', rekao je odvjetnik zamolivši suca da uzme u obzir činjenicu da je njegov klijent u vrijeme prekršaja bio ozlijeđen, te da zbog toga nije imao puna, ugovorom zajamčena primanja.

Policijska je patrola nakon izmjerene brzine krenula loviti Kovačevića. Rekao im je da je samo testirao brzinu svog vozila i da nije pazio na brzinu. Policajci su ga pustili nakon što su odradili formalnosti prijave, no sljedeći je dan Hrvat rođen u Švicarskoj morao vozačku dozvolu položiti u nadležnoj policijskoj postaji. Niti danas je nema u posjedu.

Iz Ureda okružnog šerifa, izrazivši čuđenje činjenicom kako je vozača mogao zbuniti znak za brzinu željezničkog prometa, zatražili su od suca da nogometašu odredi mjeru društveno korisnog rada, kao i primjerenu financijsku kaznu. Kakva će ona na kraju biti znat će se 17. ožujka, kada će sudac donijeti presudu.

Nakon svega, Kovačević je novinarima rekao:

''Auto koji sam vozio jednostavno je bio vrlo brz i nisam osjetio brzinu. Bio je to trenutak slabosti. Budem li odsad želio isprobavati brzinu automobila, otići ću na lokalnu pistu.''

Obrambeni nogometaš igrao je dosad za mladu hrvatsku ali i švicarsku reprezentaciju. Pitanje njegove seniorske reprezentativne karijere i dalje je otvoreno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider