Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trodnevna žalost u Portugalu

Nogometni svijet tuguje: Umro legendarni Eusebio!

Omiljeni lik svjetskog nogometa, najbolji strijelac SP-a u Engleskoj preminuo je u noći sa subote na nedjelju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 72. godini života preminuo je legendarni nogometaš Eusebio. Bivši nogometaš Benfice preminuo je u noći sa subote na nedjelju, oko pola četiri, od zatajenja srca.  Portugalska vlada proglasila je tri dana žalovanja nakon što je u ranojutarnjima satima nedjelje preminuo legendarni nogometaš Eusebio.

Eusebio je stekao slavu za vrijeme Svjetskog prvenstva 1966. godine u Engleskoj, gdje je predvodio Portugal do osvajanja trećeg mjesta s čak devet postignutih pogodaka. Bio je, naravno, najbolji strijelac te svjetske smotre.

Portugalac je bio poznat po svojoj munjevitoj brzini, sjajnoj tehnici i snažnom udarcu desnom nogom, te ga se smatralo jednim od najboljih napadača te generacije.

S Benficom je osvojio 11 naslova portugalskog prvaka, dok je u dva navrata osvajao Ligu prvaka, ali i tri puta gubio finale. Kao individualac je bio proglašen najboljim europskim nogometašem 1965. godine i najboljim europskim strijelcem 1968. i 1973.

Tijekom karijere u 745 službenih utakmica postigao je 733 gola.

Pogreb legendarnog portugalskog nogometaša bit će održan u ponedjeljak u Lisabonu. Sukladno željama ovog velikana, prije samog pogreba njegov će lijes biti pronijet podno tribina Benficinog Estadio da Luza gdje će mu navijači moći odati počast. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider