Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijetko viđene scene

Pogledajte kaos kakav se ne viđa ni u HNL-u: Samo u Italiji!

Rijetko viđena scena dogodila se na nedjeljnom ogledu 31. kola talijanskog prvenstva, u kojem je Roma u gostima svladala Sassuolo 2-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudac Nicola Rizzoli dosudio je kazneni udarac za domaćine, ali je nakon silnih prigovora Rominih igrača i dugotrajnog natezanja promijenio odluku.

Nicola Rizzoli (42 godine) je sudac s velikim iskustvom. U Seriji A sudi od 2002. godine, a od 2007. godine je i na FIFA-inoj ljestvici. Prošle sezone je sudio finale Lige prvaka na Wembleyju.

Međutim, u ogledu Sassuola i Rome nije imao svoj dan. Pri vodstvu ''vučice'' 1-0, start Rominog braniča Mehdija Benatije nad napadačem domaćeg sastava Nicolom Sansoneom dosudio je kao nedozvoljeni. Odmah se vidjelo da nije baš siguran u svoju odluku, jer je na bijelu točku pokazao sa zadrškom od nekoliko sekundi. Odluku je donio na sugestiju suca iza gol-crte koji je očito smatrao da je u pitanju bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Jedan dio Rominih igrača odmah je krenuo s prosvjedima kod Rizzolija, a drugi je opkolio suca iza gol-crte. Bio je to početak pravog kaosa koji je potrajao gotovo pet minuta. Gunđanju kod suca pridružili su se i domaći nogometaši, koji su tražili crveni karton za Benatiju.

Na kraju je Rizzoli nakon dugotrajnog razgovora s igračima ipak poništio vlastitu odluku i dodijelio loptu igračima Rome.

Mehdi Benatia je za Sky Sport objasnio što se zapravo dogodilo…

"Sudac nije želio dosuditi kazneni udarac, ali je mu je sudac iza gol-crte rekao da je bio penal. Na kraju je sam pitao Sansonea da mu kaže istinu i obećao da mu neće dati žuti karton zbog simuliranja. To nas je naljutilo. Ne možete to pitati igrača čija se momčad bori za ostanak u ligi. Sansone je rekao da se okliznuo, ali da sam ga ja povukao za majicu. Sudac je na kraju odlučio ne dosuditi kazneni udarac", kaže Benatia.

Na žalost, tijekom ove utakmice dogodio se smrtni slučaj navijača domaće momčadi. Na tribinama Mapei Stadiuma smrtno je stradao Sassuolov navijač, 46-godišnji Andrea Giovanardi.

Primio se Giovanardi za prsa dok se penjao na tribinu do sjedala na kojima su bili smješteni njegov brat i prijatelji, kada se srušio zbog srčanog udara. Ukazana mu je liječnička pomoć i prevezen je u bolnicu Sveta Maria u Reggio Emiliji, ali je preminuo po dolasku. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider