Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajno drugo poluvrijeme

Pogled s klupe: Evo kako su Guardiola i Moyes vidjeli utakmicu

Nogometaši Manchester Uniteda oprostili su se sinoć od Lige prvaka u četvrtfinalu protiv favoriziranog Bayerna. Nakon 1-1 u prvoj utakmici u Manchesteru Bayern je sinoć u Münchenu slavio s 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni engleski prvak čak je uspio povesti u 57. minuti sjajnim dalekometnim udarcem Patricea Evre, ali je Bayern uspio izjednačiti već dvije minute kasnije iz prvog sljedećeg napada preko Marija Mandžukića, a onda još dvama golovima i posve preokrenuti.

''Četvrtfinale Lige prvaka se uvijek pokazuje kao težak ispit i to je bio ponovo slučaj. Utakmica je bila slična onoj u Manchesteru. Arjen (Robben) i Franck (Ribery) su bili fantastični u drugom poluvremenu danas. Pokušavali smo igrati između linija s Thomasom (Müller) stalno u pokretu'', rekao je Bayernov trener Pep Guardiola.

''Ali nikad nije lako protiv engleske momčadi. Igrali su čvrsto u obrani sa brzim kontranapadima i nudili su malo prostora za igrati. Evra je zabio sjajan gol za otvaranje, ali mi smo odmah odgovorili. Jako sam, jako ponosan na momčad. Svi kažu da je lako osvojiti Bundesligu i nastaviti igrati na vrhunskoj razini, ali nije. Igrači su ostavili srce na terenu i radili su zaista naporno i zaslužuju biti u polufinalu.''

S druge strane, menadžer Manchester Uniteda David Moyes krivio je pogreške za ispadanje svoje momčadi.

''Još dok idete u školu vas uče da ne smijete primiti gol odmah nakon što zabijete, a mi smo ga primili. Trebali smo si dati barem 5 ili 10 minuta odmaka, ali oni su otišli naprijed i zabili. Imali smo dosta iskustva na travnjaku kojim smo trebali sačuvati prednost. Zadovoljan sam izvedbom, ali nekoliko malih pogrešaka koštalo nas je na kraju. Bayern je zaista dobra momčad i pokazali su to. Taktički smo ih pokušali umrtviti i na duge smo periode to uspjeli. Ali ako primite gol odmah kad ga zabijete, to vam oteža stvari'', rekao je Moyes.

''Sljedeće godine nećemo igrati nogomet u Ligi prvaka, ali nismo daleko. Nadamo se da ćemo izbivati samo jednu godinu. Moramo se regrupirati i usredotočiti na povratak u ovo natjecanje. Nema srama u ispadanju od Bayerna jer su oni dobra momčad'', dodao je škotski menadžer. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider