Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Počinje istraga o prodaji glasova u FIFA-i

Fifa će započeti istragu u vezi optužbi da su dvojica članova Izvršnog odbora iskazali spremnost da unovče svoje glasove prilikom izbora domaćina svjetskih nogometnih prvenstava 2018. i 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski Sunday Times nedavno je objavio kako su članovi IO Fife Reynald Temarii sa Tahitija i Nigerijac Amos Adamu tražili novac za svoje glasove. Naime, novinari koji su se predstavljali kako lobisti jednog američkog konzorcija potajno su snimili kako je Amos Adamu tražio 800 tisuća američkih dolara za svoj osobni projekt, dok je Reynald Temarii tražio 2 milijuna i 300 tisuća dolara za financiranje sportske akademije u okviru Oceanijske nogometne konfederacije.

>> Skandal u FIFA-i: Mito i korupcija pri izboru domaćinstava!

Reynald Temarii i Amos Adamu pozvani su pred Etičku komisiju Fife da objasne svoje postupke.
Reynald Temarii, koji je potpredsjednik Fife i predsjednik Oceanijske nogometne konfederacije, uvjeren je da će istraga pokazati da nije učinio ništa loše.

'Nemam namjeru podnijeti ostavku i tražio sam saslušanje pred Etičkom komisijom Fife. Dokazat ću da sam pošten, jer znam što sam uradio. Javnost je mogla vidjeti samo 15 sekundi intervjua, a da im je prikazano svih 45 minuta onda bi sve bilo jasno', kazao je Temarii.

Odluku o domaćinima svjetskih prvenstava 2018. i 2022. donijet će 24 člana IO Fife 2. prosinca u Zuerichu. Za domaćinstvo SP-a 2018. kandidati su Rusija, Engleska, a zajedničke kandidature podnijeli su Španjolska i Portugal, te Nizozemska i Belgija, dok se za SP 2022. natječu SAD, Japan, Južna Koreja, Katar i Australija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider