Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju pravo na žalbu

Pletikosa i Milić ipak neće u Europu: Šokirao ih Ruski nogometni savez

Nakon što je Talijanski nogometni savez odbio izdati europsku licencu Parmi, sličan slučaj dogodio se u Rusiji gdje je bez licence ostao Rostov za kojeg nastupaju naši Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rostov je također zbog nesređene financijske situacije i dugovanja ostao bez licence za Europa ligu, no dobio je licencu za nastup u novoj sezoni u ruskom prvenstvu. Umjesto Rostova u Europu će ići moskovski Spartak.

Moskovljani žale zbog neizdavanja licence Rostovu, ali se nadaju da će poput Seville otići daleko u Europa ligi. Sevilla je, podsjećamo, također otišla u Europu nakon što licencu nisu dobili Malaga i Rayo Vallecano.

"Bilo bi pošteno da u Europa ligi nastupa Rostov jer je on to zaslužio na travnjaku. Žao nam je, ali pokušat ćemo ovu pozivnicu iskoristiti kao što je to učinila Sevilla u tek završenoj sezoni", rekao je za ruske medije predsjednik Spartaka Leonid Fedun.

Iz Rostova su najavili žalbu na ovu odluku Ruskog nogometnog saveza, a iz Saveza su mu poručili kako žalbu mogu uputiti na Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausanneu. Podsjećamo, Rostov je nastup u Europa ligi zaslužio osvajanjem svojeg prvog trofeja u povijesti kluba, Kupa Rusije. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider