Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Platini predlaže podjelu 'kolača': Neka bude Mundijal Perzijskog zaljeva

Predsjednik Uefe podržao je ideju o oranizaciji Mundijala u Kataru tijekom zime

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Michael Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), smatra da bi Katar 2022. godine mogao podijeliti domaćinstvo Svjetskog prvenstva s drugim zemljama u regiji.

"Katar je dobio organizaciju Svjetskog prvenstva, ali mislim da bi to mogao biti Mundijal Perzijskog zaljeva", rekao je Platini, ne navodeći kojim bi to zemljama Katar trebao ustupiti dio kolača.

Platini, koji je bio predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, na vlastitom je primjeru potkrijepio da je provedba njegove ideje moguća.

"Kada je Francuska dobila Mundijal 1998. godine, napravili smo puno promjena u odnosu na originalni plan."

'Izbor domaćina SP-a kao kad birate jelo u restoranu'

Ponovio je predsjednik UEFA-e svoja stajališta poznata već od ranije, ''kako je dobro što je Katar dobio SP, jer se tako nogomet širi prema novim regijama'', te ''da bi se zbog velikih vrućina u ljetnim mjesecima u Kataru Mundijal mogao održati i tijekom zime''.

Na upit kako tumači da je Engleska dobila samo dva glasa za SP 2018. godine, a Australija tek jedan za SP četiri godine kasnije, iako su obje zemlje imali tehnički vrlo jake ponude, odgovorio je slikovito.

"Ne znam, ljudi imaju svoje izbore. To vam je kao kada idete u restoran. Možete izabrati govedinu, teletinu, piletinu ili ribu. Ne možete uvijek objasniti zašto ste odabrali jedno od tih jela, a ne neko drugo."

Platini će sigurno biti predsjednik UEFA-e do 2015. godie, budući da na izborima za novog predsjednika koji će se održati na kongresu UEFA-e u Parizu 22. ožujka 2011. godine, nema niti jednog protukandidata. Na upit kani li se jednog dana kandidirati za predsjendika FIFA-e, slegnuo je ramenima...

"Kako mogu govoriti o tome, kada želim biti predsjednik UEFA-e do 2015. godine", zaključio je Platini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider