Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki obrat

Petrović naslijedio Jarnija, pa dobio otkaz zbog Arkana

Nogometni trener Ljupko Petrović, koji je na klupi Crvene zvezde 1991. godine osvojio naslov prvaka Europe, ostao je bez posla u BiH prvoligašu Sarajevu zbog fotografije s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, zloglasnim vođom 'Arkanovih tigrova'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodstvo Sarajeva je u utorak objavilo kako će hrvatskog stručnjaka Roberta Jarnija koji je dobio otkaz zbog serije loših rezultata, naslijediti Petrović, no dva dan kasnije situacija se promijenila. Petroviću je presudila fotografija koja se pojavila u medijima na kojoj ga Arkan uči pucati iz automatske puške. Fotografija je izazvala burne reakcije u gradu u kojem je poginulo više od 11.500 civila, uključujući i 1.600 djece tijekom 44 mjeseca opsade srpskih snaga.

"Moji motivi dolaska u Sarajevo nisu bili materijalne prirode, već sam tu došao iz ljubavi, jer sam rođen u BiH. Želio sam raditi u pravom klubu kao što je Sarajevo i to za mene bio veliki izazov. Razumijem ljude koji vode klub i žao mi je što nije došlo do sklapanja ugovora", prenijeli su Bih mediji Petrovićevu izjavu.

Prokomentirao je i fotografiju s Arkanom.

"Arkan je bio vođa navijača Zvezde, bio je jak, ja tu nisam mogao ništa učiniti. To je za mene prošlost. Ja sam držao pušku ? Zaista se ne sjećam tog detalja."

Na pitanje novinara kako je mogao raditi u zagrebačkoj Lokomotivi i Sesvetama, a ne može u BiH, Petrović je otkrio kako je i u Hrvatskoj bilo određenih pitanja u vezi s Arkanom.

"U Hrvatsku sam došao iz BiH i tamo sam završio srednju školu i fakultet. U nogometu sam najviše naučio od Tomislava Ivića i sebe smatram hrvatskim kadrom", odgovorio je Petrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider