Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Stiglo pet ponuda za AS Romu

Vrijednost AS Rome procjenjuje se na 120-130 milijuna eura. Sada Unicredit, savjetnik i obitelj Sensi moraju odlučiti između pet ponuda za kupovinu koje su pristigle na adresu Piazza Cordusio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Postoji i mogućnost da se, nakon što se izaberu najbolje ponude, provede i novi krug prodaje, kako bi sadašnji vlasnici još više podigli uloge i maksimalizirali dobit oko rimskog kluba. Danas počinje uvid u pristigle ponude, ponuđene cijene, uvjete i poslovne planove.

U prednosti za kupovinu talijanskog prvoligaša bili su prvotno amerikaci predvođeni Thomasom Di Benedettom, te talijanski poduzetnik Giampaolom Angelucciem, iako se činilo da Unicredit čeka samo na potpis kako bi posao bio sklopljen, nove ponude pristigle na adresu obitelji Sensi odgodile su prodaju. Francuska grupacija aktivna na području sporta i fond, navodno i s američkim kapitalom, iz Abu Dhabia samo su odužili kalvariju već zapečaćene sudbine četvrte momčadi Serie A.

Imena novih ponuđača drže se u tajnosti. Jedina informacija koja je procurila u javnosti govori kako su, s financijskog gledišta, oba nova ponuđača vrlo primamljiva Romi i porodici Sensi. Iako ipak nisu ponudili najviše, ( to je učinila američka grupacija dok je ponuda Anceluccia najniža ) kako se doznaje oba su moguća kupca predvidjela naknadno povećanje kapitala i plan jačanja i učvršćivanja preuzetog kluba u vrlo kratkom roku. Angelucci bi ipak, uz podršku Kpmg-a i Imi-a mogao ponuditi 90 milijuna za kupovinu klupa, uz dodatni kapital od nekoliko desetaka milijuna i još toliko predviđenih milijuna za jačanje kluba.

Primamljivu je ponudu na stol stavila i korporacija pod izravnom kontrolom Aabar-a, glavnog fonda Abu Dhabia preko luksemburške firme(Claraz sa), koju bi pratio odvjetnik Nino Lombardo iz ureda Dla Piper. Oni su prvotno nudili 90 milijuna za preuzimanje 67% Rome i još četrdesetak milijuna za dokapitalizaciju giallo-rossa. Sličan je tada bio i prijedlog Di Benedetta, koji je htio 60% rimskog kluba, s 40% u rukama Unicredita, nakon čega bi sva suvlasnika u narednih 3-5 godina dokapitalizirala klub s pedesetak uloženih milijuna u razvoj poslovnog plana s novim ulaganjima u visini od 90 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider