Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kelava nije u konkurenciji

Pet kandidata za novog vratara Barce: Mora odlično igrati nogom!

Kako je sve izvjesnije da Victor Valdes neće pristati na produženje ugovora, Barcelona je krenula u potragu za novim vratarom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na čelu Barcina ekspertnog tima stoji sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta. Teško da se mogao pronaći bolji čovjek za taj zadatak. Slavni Bask stajao je na vratima Barcelone u razdoblju od 1986. do 1994. i sigurno je najpozvaniji procijeniti tko najbolje može odgovoriti zahtjevima Barcelone.

Jasno da novi vratar Barcelone mora biti već dokazano ime, ali uz to će morati ispuniti jedan glavni uvjet – mora odlično igrati nogom budući da Barcelona gaji tehničku, pas igru. Kako Barca traži vratara na duže razdoblje, logično je da će imati prednost vratari koji ne prelaze 25-26 godina starosti.

Prema pisanju katalonskog Sporta pet je glavnih kandidata: David de Gea (Manchester United), Thibaut Courtois (Chelsea/Atletico), Manuel Neuer (Bayern), Ter Stegen (Borussia M'gladbach) i Vicente Guaita (Valencia).

No, nije nemoguće da na Camp Nou aterira i neko prekaljeno vratarsko ime. Navodno Katalonci razmišljaju o Petru Čechu, Gianluigiju Buffonu i Pepu Reini koji bi bili prijelazno rješenje dok ne pronađu mlađeg vratara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider