Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kopernikanski obrat

Panika u Realu: Tottenham ne da Balea i kreće po titulu prvaka!

Vlasnik Tottenhama Joe Lewis poručio predsjedniku Danielu Levyju da prekine pregovore s Real Madridom oko transfera Garetha Balea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transferna „trakavica“ Garetha Balea razvlačit će, čini se, do posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka. 

>> Bale neće igrati na startu sezone: Trener kaže da je ozlijeđen!

U trenutku kada se činilo da je Bale na korak od Santiago Bernabeua dogodio se kopernikanski obrat koji je zabrinuo vrhušku Real Madrida na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom. Na Santiago Bernabeu zavladala je blaga panika. Barem tako pišu engleski mediji. Navodno je vlasnik Tottenhama Joe Lewis poručio predsjedniku Danielu Levyju da prekine pregovore s Real Madridom.

Willian, Lamela i Eriksen na radaru Tottenhama

Lewis je, prema toj priči, Levyju dao otvorene ruke u dovođenju pojačanja s kojima bi uvjerio Balea da ostane na White Hart Laneu. Na radaru Tottenhama tri su zanimljiva imena: Lamela (Roma), Eriksen (Ajax) i Willian (Anži). S ta tri pojačanja Tottenham bio ozbiljan kandidat za plasman u Ligu prvaka, a možda i nešto više.

Tottenham kreće po naslov prvaka Engleske

Lewis navodno vjeruje kako je kucnuo trenutak da se Tottenham umiješa u borbu za titulu prvaka Engleske. Misli da je to realno zbog činjenica da su sva tri najveća kandidata za naslov Manchester United, Manchester City i Chelsea promijenili menadžere te da će im trebati vremena za adaptaciju. Lewis smatra da bi Tottenham ovu jedinstvenu situaciju mogao iskoristiti ako ispuni dva uvjeta: mora se kvalitetno pojačati i, naravno, Bale mora ostati.

Prvi uvjet Tottenham možda i uspije ostvariti, ali drugi jako teško. Čini se da su ova dva uvjeta povezana. Jedan bez drugog teško će proći. A Bale je prema svemu sudeći čvrsto odlučio napustiti Tottenham, menadžer Andre Villas-Boas tužnim je izrazom lica potvrdio da Velšanin neće igrati u prvom kolu Premier lige protiv Crystal Palacea.

„Neće nastupiti jer nije dovoljno spreman. Osim toga ima i problema sa stopalom“, nemušto je objasnio Villas-Boas. Simptomatično je da se ozlijeđeni igrač odazvao pozivu velškog izbornika i normalno sudjelovao u priprema reprezentacije Walesa. No, nije nastupio u prijateljskoj utakmici protiv Irske. To bi ipak bilo previše.

Bale ljutit i razočaran

Engleski mediji su objavili priču kako je Bale svojim kolegama iz reprezentacije priopćio kako nikada više neće obući dres Tottenhama. Velšanin smatra da su ga čelnici Tottenhama izigrali. Bale je pristao produžiti ugovor s Tottenhama, ali tvrdi da je imao usmeni dogovor s čelnicima kluba da može otići ako dođe adekvatna ponuda. A ponuda Real Madrida je više no adekvatna. I stoga je Bale ljutit i razočaran. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider