Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Operacion Puerto'

Ozloglašeni liječnik tvrdi: Radio sam i s nogometašima!

Španjolski liječnik Eufemiano Fuentes, uhićen zbog velike dopinške afere u biciklizmu 2006. godine, otkrio je na sudu da je spomenute godine radio i s nekolicinom nogometaša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fuentes se zajedno sa svojom sestrom i još trojicom trenera biciklista nalazi na sudu u Španjolskoj zbog dopinške afere "Operacion Puerto". Kod Fuentesa je na dan uhićenja pronađeno preko 200 transfuzijskih vrečica krvi, koje je koristio na nizu vrhunskih biciklista, među kojima su bili Alberto Contador i Jan Ullrich, i drugih sportaša, kojima je prikrivao korištenje dopinga.

Fuentes je u utorak na španjolskom sudu otkrio da njegovi "pacijenti" nisu bili samo biciklisti, već i neki nogometaši, boksači, atletičari...

"Radio sam s razno raznim sportašima u 2006. godini. Biciklistima, nogometašima i atletičarima. Nisam radio za momčad, već sa sportašima pojedinačno", rekao je Fuentes.

Detalji i imena nisu otkrivani, ali španjolski je liječnik tvrdio da je pomagao sportašima uglavnom u borbi protiv anemije (slabokrvnost), a ne da bi im poboljšao performanse na sportskom terenu.

Podsjetimo, Fuentes je početkom 2012. godine doveden i u vezu s nogometašima Barcelone, no ta je veza naposljetku odbačena od strane Vrhovnog španjolskog suda. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider