Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić od prve minute

'Hat-trick' Ronalda: Spektakularan pogodak - od gola do gola!

Cristiano Ronaldo predvodio je hat-trickom Real Madrid do uvjerljive 4-1 pobjede protiv Seville na Santiago Bernabeu u sklopu 23. kola španjolskog nogometnog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio mu je to ukupno 17. hat-trick u Primeri, čime je postao igrač sa najviše hat-trickova u elitnom razredu španjolskog nogometa u posljednjih deset sezona (Messi ih je zabio 16).

Nakon što je vodeći gol za "kraljevski klub" u 18. minuti zabio Karim Benzema, nakon sretnog odbijanca od domaćeg braniča Fernanda Navarra, stvari je u svoje ruke preuzeo Ronaldo.

U 26. minuti potegao je ljevicom s 25 metara i od vratnice poslao loptu u mrežu. Potom je u prvoj minuti drugog poluvremena također ljevicom poslao loptu u mrežu prizemnim udarcem nakon dodavanja glavom Alvara Arbeloe, da bi točku na i postavio u 59. minuti okončavši kontranapad koju je prethodno sam pokrenuo tik ispred vlastitog šesnaesterca, te u konačnici realizirao povratnu loptu Gonzala Higuaina.


Real Madrid vs Sevilla 4:1 MATCH HIGHLIGHTS by UCL2410

Nakon što je stigao do brojke od 24 postignuta prvenstvena gola u sezoni Jose Mourinho je zamijenio svog najboljeg igrača u 63. minuti kako bi ga sačuvao za prvi ogled osmine finala Lige prvaka koji je na rasporedu sljedećeg tjedna.

Do kraja susreta gledatelji su u Madridu mogli vidjeti još dva crvena kartona, po jedan na svakoj strani (Higuain za Real u 66. i Maduro u 80. za Sevillu), kao i počasan gol andaluzijskog sastava koji je u 87. minuti zabio Manu del Moral.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Real, te je potkraj susreta nepotrebno zaradio žuti karton, dok je Ivan Rakitić zbog suspenzije propustio zaigrati kod Seville.

U preostaloj utakmici Granada je slavila na gostovanju kod "fenjeraša" Deportiva 3-0 i tako došla do treće pobjede u posljednja četiri kola, te druge uzastopne nakon one iznenađujuće nad Realom (1-0).

Celta izgubila u sudačkoj nadoknadi, pobjeda Malage

Odigrane su tri od ukupno pet utakmica subotnjeg dijela programa 23. kola španjolskog nogometnog prvenstva. Celta Danijela Pranjića izgubila je kod kuće od Valencije 1-0.

Jedini gol na spomenutom susretu zabio je u trećoj minuti sudačke nadoknade Nelson Haedo Valdez glavom nakon ubacivanja Joaa Pereire.

U Celti mogu itekako žaliti za ovakvim ishodom budući su tijekom susreta propustili tri stopostotne prilike. Momčadi iz Viga je ovo bio 13. ovosezonski poraz, a bivši hrvatski reprezentativac Pranjić zaigrao je od 82. minute.


سيلتا فيجو 0 : 1 فالنسيا by kooralive

Mallorca i Osasuna podijelili su bodove na Estadio San Moixu odigravši 1-1. Domaću Mallorcu je od poraza spasio gol Pedra Geromela iz druge minute sudačke nadoknade, nakon što je prethodno Lolo u 77. minuti doveo Osasunu u vodstvo. Kažimo da je ovo bila debitantska utakmica novom treneru Mallorce Gregoriju Manzanu u trećem mandatu u klubu.

U trećoj odigranoj utakmici Malaga je slavila na gostovanju kod Levantea 2-1 uz dva gola Isca. Bila je to peta ovosezonska gostujuća pobjeda andaluzijskog sastava, a Iscu su postignuti golovi bili sedmi i osmi ove sezone u Primeri. 

Primera, 23. kolo:

Real Madrid - Sevilla 4-1 (Benzema 18, Ronaldo 26, 46, 59 / Del Moral 87)

Deportivo - Granada 0-3 (Marchena 45-ag, Ighalo 51, Siqueira 90+5)

Mallorca - Osasuna 1-1 (Geromel 90+2 / Lolo 77)

Celta - Valencia 0-1 (Valdez 90+3)

Levante - Malaga 1-2 (Barkero 27-11m / Isco 36-11m, 46)

Tijek utakmice: Real Madrid - Sevilla 4:1.

90' Kraj utakmice: 

86' GOOOL!!! Sevila je smanjila na 4:1. Strijelac je Manu del Moral.

85' Žuti karton za Modrića.

58' GOOOL!!! Hat-trick Ronalda, Real vodi 4:0. Nakon kornera Seville, Ronaldo je krenuo s loptom duboko s Realove polovice terena, vukao je loptu nekih pedesetak metara, odigrao pas za Higuaina, a ovaj mu je vratio loptu za lagani pogodak. 

46' GOOOL!!! Drugi pogodak Ronalda, Real vodi 3:0. Ronaldo se prikrao iza leđa braniču Seville i ponovno ljevicom spakirao loptu u mrežu.

45' Kraj prvog poluvremena.

26' GOOOL!!! Ronaldo je povisio na 2:0. Benzema je odigrao prema Kaki, ovaj je proslijedio loptu Ronaldu koji je napravio korak-dva a onda potegao s 18 metara i pogodio desni donji kut Sevillina vratara Beta. To je 22. pogodak Ronalda u Primeri ove sezone.


Real Madrid 2-0 Sevilla by goalsarena2012

18' GOOOL!!! Real vodi 1:0, strijelac je Karim Benzema. Higuain je progirao Ronaldo, ovaj je odigrao iz prve u sredinu, a Benzema lako zabija.

1' Utakmica je počela. Ivan Rakitić nije u sastavu Seville zbog suspenzije.

Sastavi:

Real Madrid: Diego López - Arbeloa, Albiol, Ramos, Coentrao - Essien, Modrić - Cristiano, Kaká, Benzema - Higuaín.

Sevilla: Beto -  Coke, Fazio, Spahic, Navarro - Maduro, Medel, Navas - Reyes, Kondogbia, Negredo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider