Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U sjajnoj je formi

Ovo bi Štimcu trebalo 'otvoriti oči' u vezi Ivana Rakitića

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić pruža sjajne partije ove sezone u Sevilli, čiji je i kapetan. U gostujućem ogledu 7. kola Primere kod Real Sociedada udijelio je treću asistenciju ove sezone u prvenstvu, a sedmu u svim natjecanjima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sevilla je povela na San Sebastianu u 18. minuti, kada je Jario poentirao nakon odličnog proigravanja Rakitića. Griezmann je u 66. minuti postavio konačnih 1-1.

Rakitićeva momčad na ljestvici drži tek 12. mjesto sa 6 bodova, ali hrvatski reprezentativac itekako može biti zadovoljan osobnim učinkom. Upisao je treću asistenciju sezone u prvenstvu, koliko je, primjerice, prikupio i Lionel Messi, te na ljestvici asistenata zauzima 7. mjesto. Vodeći su Fabregas iz Barcelone i Koke iz Atletico Madrida sa 6 asistencija.

Rakitić je u Europa ligi, računajući i kvalifikacije, imao četiri asistencije ove sezone, što znači da ih ukupno u svim natjecanjima ima sedam. Osim što namješta golove svojim suigračima, Rakitić ih i sam zabija, tri u prvenstvu i dva u Europa ligi.

Međutim, Rakitić nije ni približno tako dobar kada se nađe u reprezentativnom kadru. Želja i znanje nisu upitni, pa preostaje jedino pozicija koju mu je namjenio izbornik Štimac. I dok u Sevilli najbolje partije pruža u sredini terena, za Hrvatsku puno više igra na krilu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider