Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prejeftino ga prodali?

Otpisani dinamovac briljira u 2. Bundesligi

Nije prvi put da je dojučerašnji slovački napadač zagrebačkog Dinama Jakub Sylvestr proglašen igračem kola u 2. Bundesligi. Prvi je put, međutim, ocijenjen perfektnom jedinicom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Donio je 24-godišnji napadač Jakub Sylvestr svom Erzgebirgeu iz Auea 2-1 gostujuću pobjedu kod Ingolstadta u prvom kolu njemačkoga drugoligaškog natjecanja. Zabio je oba gola u dvoboju igranom u petak.

Uredništvo uglednoga njemačkog sportskog magazina Kickera proglasilo je Slovaka igračem kola ocijenivši ga najvišom mogućom ocjenom. Lani je dvaput ocijenjen s gotovo savršenih 1.5.

"Nikad Aue za jednog igrača nije platio toliku odštetu. Čini se da je novac dobro investiran", piše u tiskanom izdanju Kickera uz dodatak:

"Sylvestr je jak u trkačkom smislu, izvrsno podnosi duel-igru, a pred golom je hladan kao led. Izjavljuje da su u Aueu dobro osjeća jer momčad i trener u njega imaju puno poverenje. Aktualnu momčad svejedno doživljava kao međustanicu u karijeri: želja mu je 1. Bundesliga."

Dinamo je Sylvestra u Aue posudio na početku prošle sezone. Lani je za svoj klub u drugoj ligi napadač zabio osam golova uz pet asistencija u 32 nastupima. Ovo ljeto maksimirski ga je klub trajno prodao Nijemcima za odštetu od 350.000 eura, a ovaj je potpisao ugovor do 30. lipnja 2016. godine.

Pred kraj prijelaznog roka 2010. godine Zagrepčani su ga iz bratislavskog Slovana doveli za 1.5 milijun eura.

Debitant u 2. Bundesligi, dojučerašnji Rijekin kapetan Damir Kreilach (24), po Kickeru je bio najbolji igrač u redovima berlinskog Uniona koji je prvenstvo otvorio domaćim porazom (2-1) od Bochuma.

Vezni je nogometaš u 86. minuti postigao prekrasan pogodak iz slobodnog udarca. Kicker ga je ocijenio s natprosječnih 2.5.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider