Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što to kuha Jose?

Otkriven Mourinhov tajni plan: 'Operacija Madrid 2014.'

Španjolska Marca donosi zanimljiv članak o navodnoj tajnoj operaciji Real Madrida nazvanoj "Operacija Madrid 2014.".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o Mourinhovoj namjeri da do spomenute godine dovede određene nogometaše u momčad, sve redom mlađe od 20 godina. Iako je to već riječ o skupim zvijezdama kojima u ugovoru stoje milijunske otkupne klauzule, filozofija Real Madrida je jasna:

"Bolje platiti 30 milijuna sada za 18-godišnjaka, nego 70 kada će isti imati 28 godina".

"Klinci" na kojima će Portugalac na klupi Real Madrida inzistirati su Iker Muniain iz Athletic Bilbaa, Rafinha iz Barcelonine B momčadi, Eden Hazard iz Lillea, Jack Wilshere iz Arsenala, te Mario Götze iz dortmundske Borussije.

Veliki Zidane hvali Josea

Jose Mourinho je u velikoj ofenzivi. Prvi put otkad je Pep Guardiola na klupi Barcelone Real im bježi tri boda. Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane vjeruje da je ovo godina u kojoj će Real Madrid prekinuti dominaciju Barce, te smatra da su igrači Josea Mourinha sada bolji od nogometaša trenera Josepa Guardiole.

Prošle godine Barcelone je uzela prvenstvo i naslov pobjednika Lige prvaka, dok se "kraljevski klub" morao zadovoljiti samo s kupom. Međutim, bivši nogometaš a danas sportski direktor Reala veli da će ove sezone stvari biti malo drugačije.

''Razlika u kvaliteti između Barcelone i Real Madrida je zatvorena. Velika je razlika kada se usporede ova i prošla sezona. Mislim da smo trenutno jednake kvalitete, ako ne i bolji od Katalonaca'', rekao je Zidane za Canal Plus.

Govoreći o treneru Franuz je imao samo riječi hvale za portugalskog stručnjaka Josea Mourinha.

''Mourinho je najbolji i jako sam puno naučio od njega. Kada ste igrač ne shvaćate u potpunosti važnost trenera u momčadi. Sada kada više nisam aktivan nogometaš shvaćam veliku ulogu trenera'', kaže Zidane.

Real Madrid i Barcelona obračunat će se po treći put ove sezone (nakon španjolskog superkupa) 11. prosinca na Santiago Bernabeuu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider